Vučić sa Putinom u četiri oka

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.11.2019

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da glavna tema u njegovim predstojećim razgovorima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom treba da budu bilateralni odnosi, i dodao da oni uvek razgovaraju otvoreno o svemu, a da li će tema biti i obaveštajna afera, je to sfera razgovora u četiri oka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

- Ne spadam u političare koji vole da se hvale: "ala sam mu rekao". Šta ću da razgovaram, to je za nas dvojicu, u četiri oka ćemo razgovarati - rekao je Vučić.

On je naveo da je ponosan na činjenicu da je dobio orden Aleksandra Nevskog od Putina, 105. godina nakon što ga je pre njega dobio samo jedan Srbin.

- I to od takvog predsednika, Vladimira Putina, a ne Jeljcina, da se niko ne uvredi. Uvek razgovaramo otvoreno, uvek o svim pitanjima i verujem da Srbija ima iskrenog prijatelja i dobrog partnera u Rusiji, što mogu da potvrdim da Rusija svakako ima u Srbiji na Balkanu - rekao je on.

Vučić kaže da tema broj 1. u njihovim razgovorima treba da budu naši bilateralni odnosi, koji uključuju sve bolje ekonomske odnose i sve veću ekonomski razmenu.

- Naravno, Putin je taj, nisam ja sam na tom sastanku, koji će imati svoje teme i mi smo spremni da razgovaramo o svakom pitanju. Želimo da gradimo dobre, najbolje odnose sa Rusijom uz uzajamno poštovanje i poverenje - poručio je Vučić.

On je podsetio na Putinovu pomoć, osvrnuvši se 2015. godine kada je sprečio usvajanje rezoilucije o Srbiji kao genocidnom narodu u SB UN, ali i u očuvanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Marija

22.11.2019 14:39

Srbija sa Rusijom zeli stvarno dobre i iskrene odnose i zato je vazno da se dva predsednika sastanu.

Aki

22.11.2019 14:50

Idealan trenutak da dva lidera i odgovorna politicara stave tacku na siguran sam izolovani incident sa kojim su pokusali da naruse odnose izmedju dve zemlje

Petar Krajic

22.11.2019 16:32

Nego kako...samo mudro.

joka

22.11.2019 16:48

Jedini veran priljatej koji nezeli nista lose Srbiji i dok je on u Rusiji Srbija moze da bude mirna. Ziveli nam predsednici dugo godina.