Milovanović za O2: Smešno je kad Boško Obradović priča o tajkunima, a sedi pored Dragana Đilasa!

Autor:

Vesti

29.11.2019

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NIN je šokirao javnost kada je na njihovoj naslovnoj strani osvanula fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića na nišanu snajperske puške. Komentari kolega novinara i građana poručivali su da bi ovaj broj nedeljnika, sa ovakvom naslovnom stranom, trebalo povući.

RepublikaFoto: O2.TV/printscreen
Saša Milovanović

Neprofesionalno i neetičko je najverovatnije i najmanji problem, mnogo veći problem je namera da se u zemlji u kojoj je nedavno ubijen premijer targetira glava predsednika.

Urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk je nakon oštrih reakcija javnosti povodom te naslovne strane nekada uglednog nedeljnika pokušao da zabašuri celu stvar, pravdajući se da fotografija pripada agenciji Tanjug, kao i da su je objavili mnogi drugi mediji.

Svi mi koji smo videli pretnju, za Ćulibrka smo bolesnici

Direkto Srpskog telegrafa Saša Milovanović istakao je da ceo slučaj dobija na još većoj težini jer je u bliskoj prošlosti upravo meta bila nacrtana premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, što se sada radi sa predsednikom naše zemlje.  

- Ceo slučaj dobija na težini jer se desilo u bliskoj prošlosti, mnogi političari su osudili ovaj skandalozni potez NIN. Ćulibrk je sve nas koji smo videli pretnju u fotografiji nazvao bolesnicima, što znači da je tako nazvao i čelnike svoje firme jer su i oni primetili isto - kaže Milovanović

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović gostujući u emisiji Fokus na O2 TV oštro je osudio objavljivanje skandalozne naslovne strane NIN i naglasio da prvi koji bi trebalo da odgovara za ovako skandalozan potez jeste urednik tog lista.

- Video sam sve i svašta, ali ovo je vrhunac beščašća i nije slučajno! Ćulibrk je hteo da se opravda, ali mu nije uspelo. Vučić na nišanu nije slučajnost. Ćulibrk je sedeo i pažljivo birao fotografiju, vidi se dramatična razlika - na Tanjugu ćete videti istu fotografiju sa još oružja, dok je ova isečena da bi puška bila uperena ka predsedniku. Neko je hteo da pošalje poruku: Treba rušiti Vučića, tako što će neko iza snajpera da povuče oroz - kaže Milovanović.

Foto: NIN
Skandalozna naslovna strana

Vučiću crtali metu, Srbija koncentracioni logor

- Ćulibrku nije prvi put da radi ovako strašne stvari. Osim targetiranja Vučića, on je Srbiju nazvao koncentracionim logorom, što je zgranulo nemačku kompaniju koja drži Ringier u čijem vlasništvu je nedeljnik NIN.  Kako se bliže izbori vidimo da opozicija diže sva raspoloživa sredstva. Otvaraju frontove napada na Malog, Stefanovića, policiju, Kokezu... Odabrali su ljude koji imaju funkciju u Srbiji i za sve puštaju priče - objašnjava Milovanović.

Na pitanje da li neko treba da odgovara za skandaloznu fotografiju na kojoj je meta Vučić, direktor Srpskog telegrafa navodi da glavni urednik donosi odluku šta će osvanuti na naslovnici.

- Društvo postaje ozbiljno polarizovano, ovaj savez koji je sprovodio operacije po Srbiji, njima treba ovakva stvar da bi prikupili ljude. Ako jedan NIN, nekada ugledan list, dozvoli sebi da crta metu predsedniku, to onda postaje normalna stvar u društvu - rekao je Milovanović.

"Režimski medij", a opleli po vlasti

Naravno, emisija nije mogla da prođe bez direktnih i konkretnih pitanja o profesionalnom pisanju Srpskog telegrafa, koji se ne libi da otkriva afere i piše o ličnostima koji se bave, blago rečeno, sumnjivim radnjama bez obzira na stranačku pripadnost. Međutim, pojedini opozicioni lideri to su iskoristili za podsmevanje, zaboravljajući da je ne tako davno, u vreme "demokrata", takvo pisanje bilo kažnjavano otkazima, nemogućnostima daljeg zaposlenja u struci i, samim tim, ozbiljnim ugrožavanjem egzistencije onih koji se trude da rade pošteno.

Tako je, na primer, Boško Obradović je sarkastično postavio pitanje da li u SNS ima tajkuna, pitajući da li je to došao kraj kada "režimski medij", Srpski telegraf, napada bivšeg direktora Koridora Dmitra Đurovića.

 

 

- Zanimljiv je taj ugao gospodina Obradovića... Zamislite, on optuži Srpski telegraf zato što je napisao istraživački tekst o jednom tajkunu, gospodinu Đuroviću, sa dokazima, vrlo profesionalno... On je našao za shodno da kaže: Aha, eto, oni su prorežimski, ali pišu protiv ovoga, znači da je krenulo to unutar SNS-a. Šta je istina? Sa jedne strane nam je dao kompliment - pokazao je Srpski telegraf piše  nezavisno, da piše istinu i piše u insteresu građana...

Danas slobodno o tajkunima, za vreme Đilasa mrkli mrak

- A da li vas je neko, izvinite što vas prekidam, iz SNS-a zvao da zaustavite temu? - upitao je voditelj.

- Pazite, to je izašlo - taj prvi tekst... I onda nas niko nije pozvao. Valjda bismo mi kao "prorežimski" dobili neki poziv. Da ne kažem od predsednika Vučića, nego od bilo koga iz SNS, da pitaju - što vi pljujete SNS... kao što je, recimo, radio Đilas u Presu - on je zvao novinare. Kod njega novinari nisu smeli ništa da pišu, ali ne samo u Presu gde je on bio vlasnik, nego u svim drugim medijima, ja sam svedok toga. Ja sam radio u nekim drugim medijima i znam kako je to bilo.

 

 

- Ovde, pazite koliko je ta njegova (Obradovićeva) izjava smešna. Znači - niko nas ne pozove, mi nastavljamo da pišemo - danas je šesti dan kako mi pišemo o malverzacijama tajkuna Đurovića, i niko nas nije okrenuo da nas pozove. S druge strane, on priča o tajkunima, a sedi pored Dragana Đilasa dok valjda tvituje - sedi pored Đilasa koji mu suflira šta treba da doda u taj tvit - najveći tajkun u Srbiji... Da podsetim gledaoce, Dragan Đilas je za svojih nepunih deset godina vlasti gradonačelnika prihodovao preko svojih firmi 619 miliona evra, 105 miliona evra mu je iskazana dobit, a prijavio je imovinu od 25 miliona evra. Najveći tajkun u Srbiji. I sad oni pričaju o tajkunima, vrlo simpatično. A taj Dragan Đilas je ostavio grad Beograd sa najvećim dugom od kada se to meri, dakle u istoriji Beograda.

Naša pobeda - pobeda pravde

Voditelj je potom konstatovao da se Srpskom telegrafu, dakle, spočitava da je režimski medij, ali upravo je naš list pisao o dodeljivanju ulica ustašama u Beogradu - što je sam voditelj okarakterisao kao direktno suprotstavljanje gradskoj vlasti.

 

 

- Mi smo o tome pisali još 22. novembra. Suprotstavljanje bilo opštinskoj, bilo gradskoj vlasti - za nas je nenormalno da nekog heroja, partizana, koga su ubili Nemci 1942, da njegovu ulicu sklonite i date je nekom Hrvatu, koji je bio fudbaler, ali je bio i ustaša. I sad ovi takozvani drugosrbijanci samo o tome pišu, ali ne pišu ko je otkrio izvor. I tu se vraćamo na početak - da Srpski telegraf piše slobodno, i o tajkunima i vlasti i opozicije, i piše slobodno o svim nepravilnostima, ili neregularnostima, ili čudnim pojavama, i u gradu Beogradu i u Srbiji.

Gde je taj Vučić da nas iskontroliše?

- Oni kad to govore, Obradović, Đilas - oni govore o sebi... jer Vučić, koji po njihovom mišljenju, po njihovim lažnim izjavama kontroliše sve - evo, ne kontroliše nas. Ako bi nas kontrolisao - ovo ne bi postojalo. Drugo, oni tu vide sebe jer oni znaju kako su radili. Oni su zatvarali sve medije, ucenjivali ih novcem, reklamama - setite se samo Dajrekt medije... I sada za njih nije normalno da mediji pišu slobodno - ako su oni njih odredili da su prorežimski - oni moraju da pišu samo to. To pokazuje kako Đilas razmišlja - moji mediji, i svi mediji, moraju da pišu samo kako ja mislim i nikako drugačije. To je ta zamena teza - zaključio je direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading