Evropska unija hoće sastanak samo sa Đilasom i Sergejem?! Jovanović: Spletkarite sa fašistima!

Autor: Republika

Vesti

02.12.2019

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Saveza za Srbiju na čelu sa Draganom Đilasom i Boškom Obradovićem, kao i članovi Pokreta slobodnih građana jedini su od cele opozicije u Srbiji, dobili priliku da se sastanu sa delegacijom Evropskog parlamenta, što je zasm,etalo lideru LDP-a Čedomiru Jovanoviću, pa je imao za njih brutalnu poruku.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ/S.RADOVANOVIĆ
Mekalister i Đilas

Tako će se favorizovani članovi opozicije sastati u utorak sa predsedavajućim Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, izvestiocem za Srbiju Vladimirom Bilčkim i liderom Evropske narodne partije Manfredom Veberom, a to je izazvalo žestoke reakcije kod ostatka opozicionih predstavnika.

Među prvima je reagovao lider LDP Čedomir Jovanović koji je rekao da se "s fašistima spletkari iza leđa". 

- Halo Weber, Bilčik, EU, zar je malo vaših gluposti u BiH, ALB, MKD pa kao GRU i sa fašistima morate da spletkarite nama iza leđaa, zaboravite Okrugli sto - napisao je Jovanović. 

Prethodno je Veber na sastanku s predsednikom Aleksandrom Vučićem rekao: "Imaću sastanak sa svim političkim snagama u Srbiji i, ako budem imao priliku, ja ću to uraditi".

Predsednik Vučić pozdravio je susret delegacije sa, kako se izrazio, "njegovim političkim protivnicima" i to ocenio kao demokratski potez.  - Siguran sam da će mnogo mudrih ideja za rešenje pitanja Kosova čuti od Boška Obradovića i Dragana Đilasa- rekao je Vučić. 

Oglasila se i Tatjana Macura, koja je predstavnike EU podsetila da nije prvi put da favorizuju pomenute dve opcije. 

I Liga socijaldemokrata Vojvodine sa čuđenjem je primila informaciju da će se predstavnici Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik i Manfred Veber sastati samo sa predstavnicima Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana, a ne i sa ostalim opozicionim strankama.

- Krajnje je nelogično da se evropski parlamentarci odlučuju na susrete sa političkim strankama koje se protive evropskim vrednostima i neguju bliske odnose sa zvaničnim Kremljom i njegovim bezbednosnim službama. 

Nadamo se da je ovo samo prolazna neopreznost Bilčika i Vebera i da će već posle današnjeg sastanka shvatiti da se Evropska Srbija ne može graditi sa antievropskim političarima - kazao je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, Bojan Kostreš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Živojin

02.12.2019 16:10

Evropska unija treba da razgovara sa svim opozicionim strankama.