RAFALNA PALJBA ŠIPTARA! Cela Priština se digla protiv Vučića: Ko ti je dozvolio da braniš Srbe?!

Autor: Republika

Vesti

05.12.2019

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najprljaviji napad na predsednika Aleksandra Vučića! Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Vljora Čitaku, Petrit Selimi samo su neki od političara iz Prištine koji su otvorili rafalnu paljbu na srpskog šefa države, i to samo zato što beskompromisno brani Srbe na Kosovu i Metohiji, saznaje Republika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tači, Čitaku i Haradinaj

Kao što se može videti na zvaničnim Tviter nalozima, srpski predsednik i njegovo zalaganje za Srbe na KiM, glavna su tema pojedinih političara iz Prištine.

Šta je to Vučić danas izgovorio kad je digla cela Priština da mu skine glavu?! 

Pa, rekao je istinu. Istinu o stradanjima Srba na Kim i istinu o operaciji Račak, koja je 1999. godine poslužila kao izgovor za bombardovanje tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

I ta istina uznemirila je duhove u Prištini.

Oglasio se osvedočeni ratni zločinac i do nedavno premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj.

- Masakr u Račku zapanjio je svet 1999. godine. Vučićeva deklaracija o poricanju dokazuje da je Srbija institucionalno očuvala Miloševićev genocidni mentalitet. Šokantno je kako takozvani Evropski favorit gaji etničke podele i minimalizuje šansu za mirom u regionu - lupio je Haradinaj.

Pridružio mu se i politički rival, ali očigledno pobratim kad treba napasti Srbe, Srbiju i predsednika Srbije Hašim Tači.

- Vidim da neki zvaničnici negiraju najgore zločine nad civilnim stanovništvom u Evropi, što je potvrđeno Međunarodnim sudom pravde, kao što je slučaj Račak. Srpska genocidna politika se ne može braniti. Mir, pomirenje i pravda ne mogu se graditi na poricanju zločina - odvalio je Tači.

Prištinskim napadima na šefa Srbije tu, međutim, nije bio kraj, pošto se oglasila i ambasadorka takozvanog Kosova u SAD Vljora Čitaku.

 

 

- Srpski predsednik je upravo izjavio da je masakr u Račku bio fabrikovan zločin. To je potpuna ludost! Račak je bila tragedija koja se dogodila pred očima sveta i otkriva svu brutalnost srpskog režima na Kosovu. Poricanje toga je nesavesna bruka za Srbiju - napisala Čitaku.

Napad iz svih oružja na predsednika Vučića, nastavio se i kada se oglasio nekadašnji šef diplomatije Petrit Selimi.

- Postoje neke istine ustanovljene međunarodnim pravom. Genocid Srba u Bosni, etničko čišćenje koje je organizovao i sproveo, a potom pokušao da sakrije Beograd, sve su to činjenice. Srpski predsednik sada govori da se ništa od toga nije dogodilo - naveo je Selimi, ali se tu nije zaustavio, već je u napad na Vučića uključio i dobitnika Nobelove nagrade Petera Handkea.

Ovo je posledica dvoličnog stava EU prema srpskim zločinima u bivšoj Jugoslaviji. Neprihvatljivo je da danas postoji više osuđenih Albanaca nego Srba po lokalnim i međunarodnim sudovima. To je nepravda. Nadalje, srpski predsednik može da uvredi žrtve jer je i dobitnik Nobelove nagrade učinio isto. Handke je javno negirao genocid.Ovaj apsurdan pokušaj ponovnog pisanje istorije i revizije ustanovljenih istina neće pomoći integraciji regiona u EU. On će samo otrovati javno mišljenje i osigurati da generacije žive u atmosferi mržnje kako su živeli pod Miloševićem - izlupetao se Selimi u seriji tvitova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Nikola

05.12.2019 22:16

Opet šiptari duvaju u istu /vutru/ tikvu, a ne zna se ko je više ogrezao u srpskoj krvi a kamo li u narko kriminalu.

Odgovori 10 1
Kosta

05.12.2019 22:36

Uvek su gori za boljima lajali!

Milasin

06.12.2019 05:08

Šiptari nemaju granicu.Dokle više sa napadima.Boli ih istina što je predsednik rekao.Uvek ćemo se zalagati za istinu i pravdu.

Natasa

06.12.2019 05:26

Šiptari treba da se urazume i prestanu sa podlim nameštaljkama predsedniku Vučiću!