Boško Obradović priznao da je pogrešio

Autor:

Vesti

10.12.2019

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško Obradović priznao je juče da "možda jeste pogrešio" kada je zastavom Srbije lupao o vrata Republičke skupštine. U obraćanju medijima koje je organizovao u skupštinskom holu parlamenta lider Dveri i jedan od lidera Saveza za Srbiju pokušao je da opravda divljanje i skrnavljenje srpske zastave izjavom da je sve to uradio s pravim ciljem.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

Naime, na pitanje Srpskog telegrafa da li vidi nešta sporno u tome što je zastavom lupao na vrata Skupštine, iste one u kojoj je juče držao konferenciju za medije, Obradović se nevešto pravdao.

- Mi oslobađamo državne institucije od okupacije, i to je naša demokratska i građanska obaveza, naše demokratsko pravo. Kada imate nedemokratski režim, imate pravo da se svim demokratskim mirnim metodama borite protiv takve vlasti. Da li u svemu tome i grešim, verovatno. Verovatno ja sam najviše grešim u tome i možda je moguće to bolje uraditi, ali naš cilj je ispravan - rekao je Obradović.

S druge strane, lider Stranke slobode i pravde i osnivač Saveza za Srbiju Dragan Đilas ocenio je da je udaranje državnom zastavom u staklo prozora skupštinske zgrade, čime je rukovodio Obradović, bilo pogrešno.

- Kažimo jasno i glasno da se udaranje državnom zastavom o staklo ne može nazvati kucanjem na bilo koja vrata. I da smo pogrešili - poručio je Đilas.

Performas nasilja i provale u svoju kuću

RepublikaFoto: youtube.com/Dokumentarne Emisije Balkan
Vladan Glišić

Vladan Glišić, bivši lider Dveri i predstavnik Srpskog patriotskog saveza, veruje da je Obradović ispred parlamenta priredio performans pošto bi, kako kaže, bilo čudno da u Skupštinu provaljuju poslanici koji svakodnevno u nju ulaze slobodno i ovlašćeno.

- To bi bilo kao da provaljujete u svoju kuću. Ipak, SPAS se zalaže za smirivanje tenzija u društvu, pa mi smatramo da treba izbegavati performanse koji liče na scene nasilja - poručio je Glišić.

Dodao je i da je ideja organizatora protesta bila "kucanje na vrata" Skupštine Srbije, a "ne bilo kakav upad".

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Balša Božović

Balša Božović, poslanik Demokratske stranke, javno se izvinio zbog Obradovićeve akcije pred parlamentom u subotu uveče tokom protesta pristalica SZS. Istovremeno, Božović je izrazio žaljenje i čuđenje jer rukovodstvo DS to nije odmah učinilo, čime je "napravilo očigledan previd".

- Ovakvi "performansi nasilja" pomažu predsedniku Aleksandru Vučiću. Mi nemamo prava da ćutimo ni pred građanima ni pred našim članstvom, zato ne sme da ispadne da ćutanjem podržavamo ono protiv čega se naša stranka uvek borila - naveo je Božović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Jakov

10.12.2019 08:08

Sad kad su ga svi osudili za onakvo ponasanje, on sad bi da opravda svoje postupke.

Marija

10.12.2019 08:14

Opozicija je zavidna na postignutim rezultatima aktuelne vlasti

Olivera

10.12.2019 08:25

Boško dobio packe od tata Đilasa, stao u ćošak i sada plakajući se kaje što nije bio dobar. Ha ha ha !

Ceca91

10.12.2019 08:25

Bosko sada je kasno da se kajes, imao si ranije vremena da razmisljas!