(FOTO) Vučić sa Lindom Van Gelder: Potrebna pomoć Svetske banke za još snažnije reforme!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.12.2019

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Linda Van Gelder i Aleksandar Vučić

Tokom izuzetno sadržajnog razgovora, predsednik Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić zamolili su delegaciju Svetske banke za podršku, jer žele nastavak još snažnijih reformi i ubrzanog rasta srpske ekonomije.

- Rast od 4% je dobar za balkanske prilike, ali Srbija želi, može i mora da uveća stopu rasta na više od 6% na godišnjem nivou. Kako bismo to postigli, potrebna nam je ogromna pomoć Svetske banke, posebno u oblasti produktivnosti rada, u finansiranju i podršci uspešnim domaćim kompanijama i uvođenju novih finansijskih instrumenata, koji bi podstakli rast - istakao je predsednik Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vucic na sastanku s regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder

Regionalna direktorka Svetske banke Van Gelder je naglasila da su srpske reforme iz 2014. godine donele odlične rezultate Srbiji. Međutim, da bi se priključila najrazvijenijim evropskim zemljama, Srbija će morati da osnaži i ubrza reformski proces u različitim sferama društvenog života. To se posebno odnosi na stanje u javnim preduzećima, lokalnim samoupravama, ali i u pronalaženju nove metodologije za finansiranje novih, uspešnih i neopterećenih srpskih kompanija.

Dogovoren je još jedan susret predsednika Srbije sa predstavnicima Svetske banke pre predstavljanja plana "Srbija 2025" do kraja ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Miki

17.12.2019 10:51

Odgovornim radom naseg predsednika Vucica i njegovog tima, Srbija, postaje zemlja kojoj se veruje, zato dobijamo podrsku Svetske banke.

Tijanan

17.12.2019 11:46

Sigurno ce imati razumevanja da nam pruze finansijsku podrsku i povoljnosti.Srbija je osigurala veliki rast vec sada i zeli jos vise i u tome se vidi njeno zalagnje. Merama stednje je pametno ulagala.

Bojana

17.12.2019 12:17

Nadamo se da je dobro...

Ana

17.12.2019 12:39

Nadamo se podršci Svetske banke za još uspešnije reforme.