Milan Stamatović napustio savez i otkrio: Plan Đilasa i SZS su ulica, sukobi i neredi

Autor: G. MITROVIĆ

Vesti

27.12.2019

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Stamatović, čija je partija do pre neki dan bila član Saveza za Srbiju (SZS), otkrio je da su namere čelnika ove organizacije izazivanje nemira i dolazak na vlast na ulici.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Milan Stamatović

Stamatović, predsednik Zdrave Srbije i prvi čovek Čajetine, koji je potpisao sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore sa SPAS Aleksandra Šapića, objasnio je u intervjuu za Danas razloge napuštanja SZS, koji predvode Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović.

- Želim im svaku sreću u budućem političkom radu i na putu koji su odabrali. Ja smatram da taj put nije dobar i da vodi u neke sukobe - naveo je Stamatović.

Na molbu da za Srpski telegraf prokomentariše saznanja o izazivanju sukoba, Stamatović je kratko dodao:

- Ako se vlast menja na ulici, logično je da može doći do sukoba. Smatram da treba insistirati da se vlast menja na izborima, ali uz visok stepen demokratizacije izbornog procesa.

Za lidere SZS Stamatović je u intervjuu rekao da neće o njima pričati ništa ružno, što bi praktično značilo da bi o njima, da hoće, mogao pričati i na taj način.

- Ako oni smatraju da sam izdajnik, to je njihovo mišljenje. Nikada ništa loše niti ružno neću reći o SZS i o onim ljudima sa kojima sam sarađivao, a niti ću sada to činiti - tvrdi Stamatović.

Predsednik SPAS Aleksandar Šapić, sa kojim će Stamatović na izbore, za naš list ističe da je za njega Stamatović odgovoran čovek:

- Drago mi je što je Stamatović prepoznao da je važnije smirivanje tenzija od potpirivanja sukoba. Politiku SZS nikada nisam prepoznao kao svoju, iako su me zvali još na početku stvaranja. Svakako ne bih pravio svoju stranku da sam hteo da me vodi neki od njih, prošlo je vreme da ja idem za nekim drugim.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za Srpski telegraf da je Stamatović konačno uvideo u kakvom je društvu bio doskora, pa dodaje:

- Građanima je odavno kristalno jasno da Đilas, Obradović i Jeremić žele na vlast da dođu nasiljem, a sada o tome pričaju i oni koji su bili u SZS od početka.

Vođa SZS Dragan Đilas nije juče odgovorio na naše pitanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Željko

27.12.2019 11:14

Ako Đilas, Obradović i Jeremić žele na vlast da dođu nasiljem onda su oni odmetnici od društva.

Pedja

28.12.2019 15:55

Su.anuta opozicija.Trebalo bi da se vec jednom sklone i ne dave.Srbiji su potrebni mladi ,sposobni i neiskvareni ljudi.Ovi mogu da izvrse lobotomiju mozga.

Zare

28.12.2019 18:53

Stamatovica nesto posebno ne cenim, Ali svaka cast na odluci. Djilas I kompanija misle da nasiljem dodju na vlast. Nece da bude . Na vlast se dolazi na izborima. Pozdravljam odluku da sa Sapicem izadje na izbore.