Vulin o haosu u Skupštini: Kako je siledžijstvo Obradovića pomoglo Srbima u Crnoj Gori

Autor: Tanjug

Vesti

27.12.2019

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon incidenta u Skupštini Srbije kazao je da su još jutros upozorili na pokušaj napada na srpski narod svuda gde god živi, kao i na plan da se sukobe Srbi u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Komentarišući incident koji je usledio kada je predsednik Dveri Boško Obradović ušao u skupštinsku salu sa transparentom "Milo lopove, ne damo ti svetinje“ optužujući vlast da nije odreagovala na usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, usled čega je došlo do koškanja među poslanicima i kratkog prekida sednice, Vulin je kazao:

- vaj ljotićevski napad, ovaj fašistički napad na Skupštinu je osramotio Narodnu skupštinu, ali ne samo Skupštinu, već i one koji su to uradili. Kako je ovo siledžijstvo pomoglo Srbima u Crnoj Gori, da li će se Srbi u Crnoj Gori bolje osećati kada vide razbraćenu i posvađanu Srbiju u kojoj se narodni poslanici tuku“, istakao je Vulin.

On je upitao Obradovića šta ga je sprečavalo da zauzme svoje mesto u sali i zatraži i kaže bilo šta.

- Šta ga je navelo ovde da napravi sliku koja će se vrteti sada u Prištini, Podgorici, na svakom antisrpskom kanalu. Šta ga je sprečavalo da ne napravi ovu sramotu koju će sada neprijatelji Srbije koristiti sa velikom radošću i pokazaviti kao lice srpskog parlamenta, a nije to lice srpskog parlamenta, već argumentovana rasprava predstavnka građana Srbije - kazao je Vulin.

RepublikaFoto: Printscreen
Današnje divljanje u Skupštini

Ministar je naveo da su se osramotili pokušavajući da osramote Narodnu skupštinu i naš narod.

Zamolio je sve građane Srbije da nikada ne poveruju da ovo što se danas desilo je lice srpskog parlamenta i kazao da srpski parlamentarci nisu ljotićevci, nisu fašisti, nisu ljudi koji će ući da brukaju svoju Skupštinu.

- Postoji milion načina da kažete šta mislite, ako mislite, ali kada vam narede da obrukate svoj narod, kada vam narede da se sukobite u srpskom parlamentu, kada vam narede da sve sukobe završite sukobima između Srba, onda ništa ne mislite i radite šta vam se kaže - poručio je ministar.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading