Srbija kupila ruske sisteme "Pancir S1": U punoj gotovosti do kraja godine

Autor: sputniknews.com

Vesti

20.01.2020

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija i Srbija zaključile su ugovor o nabavci jedne baterije sistema za protivvazdušnu odbranu "Pancir S1", realizacija je već započela, izjavio je za Sputnjik izvor iz oblasti vojno-tehničke saradnje.

"Pancir S1"

Jednu bateriju čini šest sistema "Pancir S".

- Sporazum za jednu bateriju zaključen je prošle godine. Počela je njegova realizacija koja će se završiti 2020. godine - precizirao je sagovornik agencije.

Izvor je dodao da će prve isporuke sistema biti krajem februara "shodno uslovima ugovora".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je krajem oktobra prošle godine na vojnim vežbama "Slovenski štit" već govorio o nabavci, ali se tada radilo samo o jednom sistemu "Pancir S". Osim toga, Vučić je naglasio želju Srbije da stavi u službu sistem za protivvazdušnu odbranu dugog dometa S-400.

Srbija je najveći uvoznik ruskog naoružanja i vojne tehnike u Evropi. Ranije je od Rusije kupila sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, a takođe je na poklon dobila šest lovaca MiG-29 i deset oklopnih transportera BRDM-2MS.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zlatan

20.01.2020 09:54

Samo S-400 Srbiju Spasava.