Vučić stigao u Davos: Šestu godinu za redom borimo se za bolju poziciju Srbije u svetu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.01.2020

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Davos, švajcarski zimski centar, gde danas počinje tradicionalni godišnji Svetski ekonomski forum.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Predsednik Srbije u Davosu

- Šestu godinu za redom borimo se za bolje pozicioniranje Srbije u svetu i dolazak novih investitora u našu Srbiju - naveo je Vučić na zvaničnom instagram nalogu "Budućnostsrbije", uz fotografije iz tog mesta.

Dodao je i da su "Amerikanci zauzeli ceo Davos" i da je naša delegacija smeštena u Klostersu, dvadesetak kilometara od kongresnog centra.

Vučić će prisustvovati kasnije danas ceremoniji zvaničnog otvaranja Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić će učestvovati na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

 

 

Planirano je i obraćanje predsednika Srbije na skupu pod nazivom "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, Vučić će imati i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija, navodi se u saopštenju.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je "Sprečavanje klimatske apokalipse".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Miki

20.01.2020 15:15

Dobili smo odlicnu priliku za promociju Srbije na ekonomskom forumu u Davosu.

Nemanja

20.01.2020 15:36

Nadamo se sto boljem predstavljanju Srbije u svetu !

Verica

20.01.2020 16:17

Kakva cast za Srbiju,predsednik Srbije Vucic,bice na skupu u Davsu zajedno sa predsednicom Evropske komisije i sa predsednikom SAD.

Mia

20.01.2020 18:31

Polako ali sigurno Srbija zauzima mesto koje joj pripada.