Pukla tikva! Đilas precrtao Bastaća, ne prašta mu prebijanje kuma!

Autor:

Vesti

07.02.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SSP Dragan Đilas digao je ruke od člana predsedništva svoje stranke Marka Bastaća, koga već nedeljama nema u srpskim medijima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Bastać i Dragan Đilas

Neformalni vođa SZS tako je stavio pod led predsednika beogradske opštine Stari grad, koji se od svog šefa odmetnuo odlukom da izađe na izbore i pokuša da produži mandat na lokalu. Bastać je, podsetimo, sve donedavno bio čest sagovornik opozicionih medija poput TV N1 ili dnevnog lista Danas, a sada je već zabrinjavajuće što toliko dugo već nigde nije pozvan za sagovornika.

Kako Srpski telegraf saznaje iz krugova bliskih Đilasu, Bastać se na listi kažnjenih našao još pre nekoliko meseci, kada je otkriveno da je Bastać brutalno pretukao venčanog kuma Lazara Lešnjaka, koji mu nije dostavio kovertu sa 6.000 evra na ime reketa od ilegalne gradnje na teritoriji Starog grada.

- Još tada je Đilas odlučio da stavi veto na pojavljivanje Bastaća po medijima u ime SZS. Ozbiljno ga je naljutilo ono kumovsko batinanje početkom novembra pošto smatra da mu to kvari imidž lidera opozicije. Tad ga je Đilas precrtao - ističe dobro obavešteni izvor.

Naš sagovornik dodaje da je lidera SZS dodatno iziritiralo to što je Bastać u sredu dozvolio promociju knjiga lidera SRS Vojislava Šešelja u svečanoj sali opštine kojom upravlja.

- Bastać je definitivno odlučio da ne bojkotuje izbore. Na vlasti u gradu praktično i opstaje zahvaljujući odbornicima SRS, jedni drugima pomažu. U tome što njega ne zanima šta misli Đilas vidi se razlog unutarstranačkog sukoba - zaključuje naš izvor.

Dovođenje Šešeljevih radikala u Stari grad, koji su tamo napravili incident nasrnuvši na nekoliko predstavnika NVO, među kojima je bila i Nataša Kandić, razbesnelo je mnoge opozicione političare.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Vojislav šešelj

- Tužna slika mog Starog grada, gde opštinska vlast dozvoljava Šešelju da organizuje promociju fašizma i da tuče žene i aktivistkinje koje su ustale protiv mržnje. Najoštrije osuđujem ovo nasilje u centru Beograda - napisao je na Tviteru poslanik DS Balša Božović.

Ovaj incident komentarisao je i Bastać, čije je saopštenje prenela opština na čijem je čelu. Odbacujući tvrdnje da snosi odgovornost za incident, on je rekao:

- SRS je uredno podnela zahtev za stranački skup i opština je u skladu sa zakonom odobrila korišćenje sale. Zabrana neistomišljenicima da se okupljaju u javnim prostorijama gradova i opština je naprednjački manir i ja ga neću primenjivati ni ubuduće jer Vučićev režim ne možemo pobediti koristeći iste metode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading