Potresna ispovest Srpkinje zarobljene na izolovanom kruzeru: Sinovi su mi bili pred očima, ali nisam smela da im priđem

Autor: Telegraf

Vesti

07.02.2020

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama na kruzeru Diamond Princess na kom je zarobljeno i 14 državljana Srbije ušla je u treći dan. Broj obolelih je u samo 24 sata drastično porastao sa 20 na 61, a kako putnici kažu za "Telegraf.rs" situacija je veoma čudna.

RepublikaFoto: yputube.com/The Jet Set
Foto: Ilustracija

Putnica Vera K. za portal "Telegraf.rs" kaže da je ona jutros bila "srećković" kojem je dopušteno da izađe iz kabine na sat i po vremena.

- Videla sam svoje sinove, posle tri dana. Nisam smela da im priđem, ali bar sam ih videla - kaže Vera za portal "Telegraf.rs" i opisuje kako je izgledala šetnja.

Ona ističe da ih je osoblje sve vreme nadgledalo te da nije dozvoljen fizički kontakt sa ostalim putnicima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Taj fantastičan osećaj kada smo napustili kabinu posle 48 sati, pa bar i na tako kratko vreme vam ne mogu opisati. Najsrećnija sam jer sam videla sinove. Oni imaju 18 i 21 godinu, ali će za mene zauvek biti bebe. Nisam smela da im priđem, ali su mi bili pred očima. Osoblje je vodilo računa da smo razdvojeni jedni od drugih. Svi smo nekako paranoični - kaže Vera za "Telegraf.rs".

Ona dodaje da se osoblje i dalje trudi da im ugodi u svakom mogućem smislu. U kabinama imaju tri obroka dnevno, vodu i sve neophodne potrepštine.

Televezija, novine, društvene igre...

Kako su saopštili iz kompanije Diamond Cruises, putnicima je od juče obezbeđeno još satelitskih TV kanala, kako bi lakše prekratili vreme koje provede zatvoreni. Takođe, obezbeđeni su im i novi filmovi, ali i štampana izdanja novina na 36 jezika.

Putnici u svakom trenutku mogu da traže puzle, knjige ili društvene i video igre.

Navode da su novooboleli od koronavirusa državljani Australije (5), Kanada (5), Japan (21), SAD (8) i još dvoje putnika iz Argentine i Velike Britanije.

Osim srpskih državljana, na brodu ima i državljana Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading