RAKIĆ ODBRUSIO IVANOVIĆU: Da nije Đurića, još bi bio u zatvoru

Autor: alo.rs

Vesti

03.10.2017

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici kosovskih Srba koji nisu na Srpskoj listi Oliver Ivanović i Dragiša Milović kritikovali su poziv direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića kosovskim Srbima da na lokalnim izborima 22. oktobra podrže tu listu.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Odgovorio na optužbe: Goran Rakić

Oni su rekli da su podele o kojima Đurič priča opasne i rekli da Briselski sporazum raskida veze sa Srbijom, a ne građani koji žele da podrže neke druge liste.

Ivanović je rekao da razume "želju i potrebu da se osvoji Mitrovica kao strateški važno mesto, simbol otpora nasilju i ekstremizmu, simbol opstanka Srba", ali je i dodao da mora da se zna da "se pobeda dobija na izborima glasovima građana a ne pritiscima, otpuštanjima i kažnjavanjem".

Na Ivanovićevu izjavu reagovao je predsednik Srpske liste Goran Rakić. On je stao u odbranu Marka Đurića i poručio da je Đurić sprovodeći politiku predsednika Srbije uradio veliki posao okupljanja Srba.

- O tome svedoči 90 odsto osvojenih glasova za Srpsku listu, za razliku od onih koji pokušavaju da nastupajući izvan Srpske liste, a u svom ličnom interesu, podele naš narod - poručio je Rakić i dodao da rezultati Srpske liste govore "slikovitije od hiljadu reču i pijanih kafanskih doskočica koliko je ko uradio za jedinstvo Srba".

- Dokaz koliko Đurić deli Srbe je to što je Oliveru Ivanoviću, koji ga danas tako bezočno napada, iz budžeta Kancelarije za KiM dao milione dinara za odbranu, bez čega bi on verovatno i dalje sedeo u nekom kazamatu - poručio je Rakić i istakao da u Srbiji zahvalnost ne traje dugo.

- U Srbiji nažalost ništa ne traje kraće nego zahvalnost, a lojalnost svojoj državi kao i politička uverenja neki preko noći menjaju u zavisnosti od toga ko ponudi više - rekao je Rakić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
ana

03.10.2017 19:16

Ivanović, čim je izašao iz zatvora promenio je stranu ploče.

Jaguar

03.10.2017 19:40

Nesloga i svađa nisu dobri rešimo to kako dolikuje.

Hedona

03.10.2017 19:44

Ivanović je potkupljen i to je jasno. Đurić se onoliko borio za Ivanovića on mu je zabio nož u leđa.

andrej

03.10.2017 19:47

djuric je cestit i odgovoran covek koji radi u interesu srba