Stefanović: MUP šalje dodatne ljude u Veliku Planu zbog nedavnih slučajeva nasilja

Autor: Tanjug

Vesti

11.02.2020

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije Neboša Stefanović najavio je danas da će MUP narednih dana uputiti dodatne ljude iz kriminalističke policije u Veliku Planu zbog nedavnih slučajeva nasilja i krivičnih dela u toj opštini.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

Na pitanje novinara kako komentariše to što građani Velike Plane kažu da su zabrinuti za svoju bezbednost zbog niza krivičnih dela, među kojima su ubistva mladića u tuči, paljenja vozila, ranjavanja i drugo, Stefanović je rekao da pažljivi prati dešavanja u svakoj opštini po pitanju bezbednosti i da nije neko ko prati samo brojeve o smanjivanju stope kriminaliteta.

- Iako u Velikoj Plani imamo u 2019. u odnosu na 2018. skoro 15 odsto manju stopu kriminaliteta i manje izvršenih najtežih krivičnih dela. Policija je brzo i efikasno rešila sve ove slučajeve, i paljenje vozila od strane bivšeg bračnog partnera i hapšenje sedam lica od kojiih su dva zadržana zbog tuče u kojoj je jedna osoba izguibla život, kao i druge događaje - rekao je Stefanović.


On je dodao da je zamolio direktora policije da uputi dodatne ljude iz kriminalističke policije koji će uraditi detaljniju analizu kako bi se videlo šta MUP može dodatno da uradi u Velikoj Plani.

- Ipak, nije policija ta koja svakog treba da vaspitava, to treba, pre svega, da rade roditelji. Ali, policija može preventivnim radom da deluje. Spremni smo i da razgovoramo sa rukovodstvom opštine i građanima da vidimo šta moze ministarstvo dodatno da uradi da situacija bude bolja - naveo je Stefanović.
RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Ističe da je rad policije u prethodnom periodu bio dobar i da će direktor policije Rebić u narednih par dana poslati ljude koji će uraditi analizu za Veliku Planu.


Stefanović je pozvao građane da se suzdrže od svake vrste nasilja.

- Pooštravanjem krivičnih sankcija i drugačijem odmeravanjem sudskih presuda došli smo faktički do toga da će svako ponovljeno krivično delo sa elementima nasilja biti oštro kaznjavano. I da neko ko to uradi drugi ili treći put može samo da očekuje teške kazne zatvora. Apelujem i na tužilaštvo i sudove da baš tako gone tu vrstu krimunala - rekao je Stefanović i poručio da nasilje u našoj zemlji ne može biti tolerisano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
maxmix

11.02.2020 12:20

Mora se stati na put svakoj vrsti nasilja! Stop nasilju!!!

Jelka

11.02.2020 12:21

Tako i treba, treba pojačati bezbednost gde je potrebno.

nikola

11.02.2020 12:22

Stvarno je previse nasilja i siledzijskog ponasanja, potrebno je uvesti veci stepen bezbednosti.

Sandra

11.02.2020 12:26

Mora se nešto učiniti da se nasilje zaustavi.