Srbija i SAD u borbi protiv terorizma! Stefanović razgovarao sa Ahernom iz američkog ministarstva finansija

Autor: Republika

Vesti

12.02.2020

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa Polom Ahernom iz Ministarstva finansija SAD o merama koje je naša zemlja do sada preduzela u borbi protiv finansiranja terorizma i pranja novca.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ministar Nebojša Stefanović na sastanku sa Polom Ahernom

Stefanović je upoznao Aherna sa koracima koje je Republika Srbija preduzela u cilju unapređenja zakonske regulative u ovoj oblasti, ali i sa konkretnim rezultatima koji su ostvareni u prethodnom periodu.

Potpredsednik Vlade je istakao da naša zemlja nastavlja da radi na unapređenju zakonskog okvira u oblasti borbe protiv finansiranja terorizma i pranja novca.

Ahern je pohvalio našu zemlju na merama koja je preduzela u cilju skidanja sa sive liste FATF-a, napomenuvši da je Srbija u rekordnom roku ispunila standarde koji predviđa ova međunarodna organizacija.

Stefanović i Ahern su razgovarali i o mogućnostima unapređenja saradnje srpske policije i nadležnih institucija SAD za borbu protiv prevara na internetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading