Ovo je Đilasova lista za odstrel

Autor:

Vesti

14.02.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas naredio je napad na sve one koji su digli glas protiv njegovog naređenja da se bojkotuju izbori. Na crnoj listi, pored ostalih, našli su se Balša Božović, Gordana Čomić, kao i Dragoljub Mićunović, koje je napao portal Direktno, a koji je pod kontrolom lidera Stranke sloboda i pravda i osnivača Saveza za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

U tekstu pod naslovom "Biti narodni poslanik u Skupštini Srbije postalo je krajnje unosno zanimanje" Đilasov portal napao je Božovića, poslanika DS, koji smatra da je parlament najbolje mesto za političku borbu i debatu sa neistomišljenicima.

Bogataš u politici

Tešku artiljeriju Đilasov portal iskoristio je u napadu na Dragoljuba Mićunovića, navodeći da se upravo on najviše obogatio u politici. Portal ni rečju nije pomenuo navode da je Đilas od boravka na vlasti postao imućniji za 25 miliona evra.

- Biti narodni poslanik u Skupštini Srbije postalo je krajnje unosno zanimanje. Zato i na sam spomen bojkota većina opozicionih poslanika dobija koprivnjaču jer ne može svoj život da zamisli bez skupštinskih klupa. A sve to kao čine u ime naroda, koji im je više puta javno pokazao šta misli o tome - piše u tekstu.

 

 

Vukadinović Pešićevoj: Neću na okupatorskom tenku u parlament

Napadu na predstavnike opozicije u parlamentu pridružila se večita opozicionarka Vesna Pešić.

- Ljudi, bojkot ih već rasturio na deliće. Kad pomislim šta je sve isplivalo i šta će sve na izbore, pa to je cirkus. Pomislite samo na Čedino: "Zvono, a ne stranke", pa na Metlu, Levijatana, Macića, Firera, sirotog Vukadinovića i Živkovića, poludeli da uđu u parlament na rasprodaji - napisala je ona na svom Tviter nalogu.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Vesna Pešić

Poslanik Đorđe Vukadinović u izjavi za Srpski telegraf je poručio da mu je simpatičan ovaj tvit, ali i podsetio da je Pešićeva već poznata po tome da u kasnim večernjim satima prilično nekontrolisano misli i tvituje.

- Što se mene tiče, nisam nimalo lud od sreće i želje za parlamentom, naprotiv, ali mislim da sam ove tri godine prilično časno i u opštem interesu obavljao tu nezahvalnu dužnost. Na kraju krajeva, možda je bolje i na rasprodaji nego očekivati da u Skupštinu uđeš na okupatorskom tenku - rekao je Vukadinović.

U isti koš Đilasovi mediji strpali su Aleksandru Jerkov, Radoslav Milojičić Kena, ali i Zoran Živković.

- Slobodni mediji Dragana Đilasa? To je ta priča - nismo svi isti. Isti ste, isti ste - napisao je na svom Tviter nalogu Božović.

Da je upravo Đilas predstavnik medijskih nesloboda, smatra medijski stručnjak Nebojša Krstić.

- Đilas sebe predstavlja kao borca za medijske slobode, a simbol je medijskih nesloboda. Govori o autotitarnosti vlasti, a sam neprekidno demonstrira autoritarnost. Koncipirao je SZS kao staljinističku organizaciju u kojoj on odlučuje o svemu. Oni koji odbiju da ga poslušaju, kao Čomićeva i grupa poslanika iz DS, brutalno je napadnuta na njegovom portalu. To je tipična boljševička čistka unutar SZS i biće pravo čudo ako pomenuti poslanici ne završe u gulagu - kaže Krstić za Srpski telegraf.

Đilas se žalio Fabriciju

Predsednik SSP Dragan Ðilas pisao je šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji Semu Fabriciju. On mu je, između ostalog, ispostavio čak 20 stavki kako "režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića maltretira građane i uništava Srbiju. Na ovo stalno kukanje reagovao je bivši predsednik DS Dragan Šutanovac:

- E sad je vreme za jedno otvoreno pismo Kremlju! Dva ministra vlade Ruske Federacije dolaze u kampanji u Beograd, možda i dva pisma!? I što ne?

Politički profiter

Istog je mišljenja i Predrag Jeremić, urednik portala Embargo.

- Sve to je licemerno i u njegovom stilu. Đilas je takav bio od početka svoje političke karijere kada je bio pred krivičnom odgovornošću još u vreme Đinđića. On je ceo život gazio preko svih dok se nije domogao DS, a onda i njega uništio. Đilas je najsujetniji čovek i politički profiter koji stalno priča o medijskim slobodama, što je najveći spin. Ta priča o neslobodama je potpuno smešna, arogantna i samo pokazuje njegovu nemoć i ogromnu mržnju koju gaji prema predsedniku Aleksandru Vučiću - ističe Jeremić za Srpski telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
robi

14.02.2020 08:24

Za Bogatstvo koje je Djilas tekao dok je bio visoki funkcioner DS, nekome bi trbalo 300 godina da bude poslanik.

Mima

14.02.2020 08:35

Navikao čovek da zapoveda svima, pa imaju i ostali glave za razmišljanje.

Lola

14.02.2020 13:20

@Mima - I dvehiljaditih su ovi isti imali spiskove onih koje je trebalo ukoniti

Tanja

14.02.2020 08:42

U propaloj opoziciji izgleda da je raskol.