Sergej glup za medalju: Neviđena blamaža političara u pokušaju

Autor: K.I.

Vesti

20.02.2020

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović pokazao je da ne samo da je zalutao među političare već i da nije baš najbistriji. On je udario na nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, koga je optužio da je učestvovao u osnivanju Srpske napredne stranke.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Sergej Trifunović

Međutim, napravio je "malu" grešku: u prilog toj tezi objavio je sliku sa primopredaje dužnosti Tadića i Tomislava Nikolića, četiri godine posle osnivanja SNS! "Argument" mu je bilo prisustvo glavnog Tadićevog bezbednjaka, sada pokojnog Mikija Rakića, koga je prozvao kao autora ideje o formiranju nove stranke 2008. godine.

Sve je počelo gostovanjem Sergeja Trifunovića u emisiji "Nešto sasvim drugačije". On je tada rekao da Tadić nikada nije bio lakom na novac, ali da je dozvolio svima ostalima oko sebe da napreduju, a da se on nikada nije ogradio od toga.

- Da je izašao i rekao: mi smo formirali SNS, Miki Rakić je došao na tu ideju i u mom kabinetu je formirana Srpska napredna stranka da bi se oslabila desnica, da bi se ogradio Šešelj, koji je u Hagu, grunuli smo pare u Dveri... Da je to rekao, ja bih sad bio član stranke Borisa Tadića - izjavio je Sergej.

Na pitanje voditeljke da li se to zaista desilo, on je sa dubokim uverenjem rekao da ima fotografiju koja to dokazuje, potom da ju je samo video, pa je gledaoce ostavio u nedoumici.

Tviteraši su se na to oglasili komentarima poput: "Objavio bi on te fotke, ali izgleda da su pobelele" i: "Jeste video tu fotografiju verovatno, samo je bila u nekoj kokainskoj izmaglici..."

Foto: tviter.com/printscreen

Njegova u početku verbalna zabuna prelazi u glupost u onom momentu kada nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić na Tviteru moli Sergeja da okači sporni "dokaz", ironično priznajući da je njegova nekadašnja stranka odgovorna za sve navedeno.

- Ma ne samo SNS i Vučića, već i Hitlera i Staljina, Svetsku ekonomsku krizu i epidemiju koronavirusa:) Nego, nemoj takvu ekskluzivu i krunski dokaz da zadržavaš samo za sebe. Molim te podeli misterioznu fotografiju sa nama i konačno raskrinkaj aferu - napisao je Tadić.

Autogol opozicije

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Vuk Stanković

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, ovo tviteraško repliciranje Tadića i Trifunovića ocenio je kao neku vrstu poklona sadašnjoj vlasti, budući da je ovakvo korišćenje medijskog prostora od opozicije u potpunosti kontraproduktivno.

- Ovim se stvara loša slika o jednom delu opozicije jer tim trvenjem i konfuzijom gube na kredibilitetu. Na ovaj način se stvara loša slika o jednom delu opozicije jer Sergej pokazuje da ne može da kontroliše svoju političku poruku. Ta poruka koju šalje je dokaz da on još uvek nije zreo da bude političar.

Stanković je za Srpski telegraf istakao i to da se na ovaj način stvara konfuzija događaja koji je zapravo apsolutno nebitan u 2020. godini i da, ukoliko želi da bude ozbiljno shvaćena, opozicija mora da ponudi argumente koji su sada bitni.

- Tadić je bez stranke i popularnosti, a Trifunović liči na lovca na glasove koji ne zna šta priča - završio je Stanković.

Odgovor Sergeja Trifunovića usledio je u vidu fotografije na kojoj za stolom sede Tomislav Nikolić, Boris Tadić, Aleksandar Vučić i Miodrag Rakić. Ova fotografija, koja je prema Trifunovićevom mišljenju dokaz za prethodno iznete tvrdnje, zapanjila je lidera Socijaldemokratske stranke.

- Pa pobogu, čoveče, to je fotografija sa zvanične primopredaje predsedničke dužnosti. Obaraš zakone logike dokazujući da sam toga dana osnovao nešto što je već godinama postojalo? Dakle, osnovao sam SNS nakon što je SNS već i pobedio na izborima - sa smajlijem na kraju napisao je Tadić.

Sprdnja na Tviteru

- Au, bog te mazo! Izgleda da su istinite priče o tome da je Trifunović na kokainu ili je ipak samo ispao glup u društvu.

- Tačno se vidi da je Sergej plaćenik, ko više plati, on radi. Kurva?

- Trifunović bi da mu verujemo na reč! Objavio bi on fotke, ali izgleda da su "pobelele"! Dobar glumac i čovek, loš političar u pokušaju! Šteta!

- Veseli Sergej.

- Ja imam fotografiju. Video sam fotku, eto to ću da ti kažem... Pajac.

- Spavaš li mirno, Borise Tadiću, kad znaš da tvojom krivicom penzioneri u Srbiji danas gladuju?

Verovatno shvativši da je ispao smešan u očima javnosti, Trifunović je spustio loptu, ali će mu trebati vremena da se oporavi od ove blamaže. Ako se oporavi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading