Boško tražio da se vrate na posao žandarmi koji su tukli Andreja Vučića i Predraga Malog

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.02.2020

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da povuče odluku o otkazima petorici žandarma, koji su bili akteri događaja, kada su, sa još dvojicom pripadnika iste jedinice, tokom Parade ponosa 2014. godine pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/N1/Printskrin
Boško Obradović tražio povlačenje otkaza žandarmima

Obradović je na pres konferenciji u parlamentu, na koju je doveo i jednog od žandarma, Zlatka Gigića, rekao da svu petoricu treba vratiti na posao, jer su, kako je rekao, "samo obavljali svoju dužnost".

Sva sedmorica žandarma su, inače, pravosnažno osuđena zbog upotrebe prekomerne sile, na uslovne kazne zatvorom od osam meseci, s rokom provere od tri godine.

Jedan od njih, Zlatko Gigić, rekao je na konferenciji za novinare da je njegov otkaz suprotan odredbama Zakona o policiji, koji kaže da radni odnos prestaje kada je u pitanju efektivna kazna zatvora.

Takođe, naveo je da uslovna kazna koju su dobili u otkazu nije navedena, i da mu je rešenje o otkazu uručeno 21. februara, a da u rešenju stoji da je otkaz dobio 19. decembra 2019. godine.

Navodeći da je otkaz dobio na osnovu pravilnika o državnim službenicima po kojem se neko proglašava nedostojnim, Gigić je novinarima pokazao odlikovanja koja je dobijao, među njima i odlikovanje predsednika nekadašnje SR Jugoslavije.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Iva

25.02.2020 14:04

Zakon je isti za sve

milica

25.02.2020 14:10

Sličan se sličnom raduje. Samo siledžija može da podrži siledžiju.

Miki

25.02.2020 14:10

Bosko gubi vezu sa realnoscu sa ovako nerazumnim zahtevom.

Tanjica

25.02.2020 14:12

Siledzije moraju biti sankcionisane. Obradovic se grdno vara ako misli da ce podrzavajuci ovakve ljude dobiti jeftine politicke poene.