LUTOVAC PAO

Autor: Republika

Vesti

27.02.2020

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Staturna komisija DS poništila je sve odluke Zorana Lutovca, lidera demokrata.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

Naime, na sednici koja je danas održana, odlukom većine članova izabran je novi predsednik Srđan Sandic (predsednik opštinskog odbora DS u Savskom vencu). 

Bitka za novog lidera

Na pitanje da li će demokrate usred izborne trke, voditi unutarstranačke bitke za novog lidera, naš sagovornik odgovara:

- Ako treba, hoćemo. Ko će biti predsednik nije najvažnije pitanje. Izlazak na izvore je važniji od toga.

- Glavna tema o kojoj smo raspravljali bila je odluka lidera DS da raspusti opštinski odbor. Ta odluka je poništena, tako da će omladina DS ali i ostali odbori koje je Lutovac kaznio zbog nelojalnosti po ovom biti uključeni u rad stranke - navodi naš izvor iz vrha DS.

Dodaje da je ova odluka važan korak koji ce DS-u vratiti izvornu politiku ove stranke i izlazak na izbore.

- Sve ide u tom pravcu, aktuelni predsednik više nema većinu, odluke koje je donosio, poput one o bojkotu, nisu politika, već put koji našu stranku vodi u nestajanje. Borba se nastavlja, nećemo odustati od Srbije niti od prilike da građanima ponudimo drugačiju politiku - naveo je jedan od funkcionera DS.

Sandić napustio sednicu GO DS

Novi predsednik Staturne komisije jedan je od funkcionera koji je napustio poslednju sednicu GO DS odrzanu 30. novembra. Naime, Sandić je sa kolegama napustio salu posle odbijanja Lutovca da se na GO razgovara o tome gde je nestalo 300.000 evra stranačkog novca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Brka

28.02.2020 14:59

DS na izbore. Dignite se demokrate. Ustanite i hrabro na izbore. Zašto postojite? Da izadjete na izbore i da se demokratski borite za demokratiju.