Haos na jugu Srbije: Evropa tera Kosovo u rat sa SAD!

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

28.02.2020

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši poslanik kosovske skupštine Miljaim Zeka ocenio je danas da je cilj EU da pogorša odnose Kosova sa SAD ili da usmeri kosovskog premijera Aljbina Kurtija u pogrešnom pravcu.

Foto: youtube.com/T7
Miljaim Zeka

Zeka je, komentarišući podršku EU Kurtijevoj najavi delimičnog uklanjanja takse na robu iz Srbije i BiH, ocenio da je cilj takve podrške da usmeri Kurtija u pogrešnom pravcu ili da prouzrokuje zahlađenje odnosa između Kosova i SAD.

- Treba biti lud sa tri diplome da bi verovao onome što se poruči iz Brisela. Da nas Brisel voli ne bi nas izolovao 20 godina, kao da imamo koronavirus. Vlada više ne bi smela da ima dilemu osim da sluša Ameriku, Nemačku, Veliku Britaniju i sve one koji nas podržavaju - naveo je Zeka u objavi na Fejsbuku.

Zeka je ovaj stav izneo nakon današnjeg saopštenja EU koja je pozdravila najavu premijera Aljbina Kurtija da će Kosovo delimično i uslovno ukinuti takse na robu iz Srbije i BiH, dok je stav, specijalnog izaslanika američkog predsednika, Ričarda Grenela dijametralno suprotan.

Zeka ocenjuje da u odnosu prema Kosovu, istorijski gledano, sa izuzetkom Nemačke, Austrije i Engleske, ostatak Evrope je ili imao neutralan stav, ili je bio na strani Srbije.

Sa druge strane, SAD su uvek bile na strani Kosova, navodi Zeka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading