Vučić se sastao sa predstavnicima stranaka, šta će biti sa izborima?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.03.2020

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Palati Srbija u toku je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima političkih stranaka, a tema je održavanje izbora u novonastalim okolnostima, nastalim zbog pandemije korona virusa.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić sa predstavnicima stranaka u Srbiji

Na sastanak su, između ostalih, došli predsednik DSS Miloš Jovanović, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić, predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Jovanović je uoči sastanka za Tanjug ocenio da će razgovarati o tome kako da se nastavi izborni proceš koji je počeo i smatra da će izbori koji su zakazani za 26.april morati da se odlože. On je dodao da bi sve liste trebalo da imaju jednak tretman, ali ukazuje da će svakako biti vremena za odmeravanje političkih snaga, jer sada država ima prečih stvari.

- Moramo da pokažemo odgovornost i da slušamo ono što struka govori da bismo što pre prebrodili naredne nedelje u zavisnosti kojom brzinom će se razvijati zaraza korona virusom. Nadamo se da će se to dešavati u najmanjoj meri i da ćemo se brzo vratiti u normalne okvire - rekao je Jovanović.

Šapić kaže da u ovoj situaciji ne može da bude opozicija rođenoj državi, navodeći da sada ne može da postoji unutaršnjo-politička različitost i ističe da je spreman da poštuje odluke koje država bude donosila, jer veruje da zvaničnici imaju kvalitetnijih informacija od njega.

- Život i sport su me je naučili da su veće šanse da uspete ako imate i pogrešnu strategiju i svi u nju verujete, nego ako svako vuče na svoju stranu - rekao je Šapić, rekavši da će on poštovati svaku procenu koju nadležni organi budu smatrali da treba da se sprovodi.

Naveo je da izbori po njemu nisu tema, nego "tehnička stvar", dodavši da kada se proceni da su se stekli uslovi oni tada treba da se održe.

Živković kaže da izbori sigurno neće biti jedina tema na sastanku, već stanje u državi zbog korona virusa i vanrednog stanja.

- Milslim da je vanredno stanje zavedeno sa zaakašnjenjm, ali da normalnim ponašanjem i aktivnostima to može da se popravi. Mislimda treba da se prekine sa teškim izjavama nego da se radi ozbljan posao i da eksperti dobiju svoje mesto i preuzmu svu priču - rekao je Živković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
star

17.03.2020 17:34

Izbori moraju biti danas potisnuti u drugi plan, jer su daleko važniji ljudski životi i njihovo spašavanje od korona virusa.

Maja

17.03.2020 17:42

Predsednik i nasa vlada ce ne sumnjivo doneti najbolje moguce odluke po nas.

Vukan

17.03.2020 17:44

Izbori sada nisu tema broj jedan o kojoj treba da se priča. Glavna tema je zajednička borba sa korona virusom i zaštita ljudi od iste. Izbori će se održati kada se za to steknu uslovi u zemlji.

Mirko

17.03.2020 17:56

Ovo je momenat da svi pokažemo da smo solidarni i spremni da pomognemo jedni drugima.