Grenel ruši Kurtija!

Autor: Kosovo online

Vesti

20.03.2020

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki izaslanik za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel pokušava da iskoristi političku situaciju na Kosovu, da sruši privremenog kosovskog premijera Aljbina Kurtija, kako bi brzo realizovao sporazum Vučić - Tači, tvrdi novinarka Adelheid Volfl u analizi objavljenoj u austrijskom Der Standardu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ričard Grenel

Prema toj analizi na Kosovu postoji rizik da se sruši postojeća vlada, zbog predloga DSK o nepoverenju vladi, prenosi Gazeta Ekspres.

U analizi se tvrdi da američki izaslanik želi da sruši Kurtija sa vlasti kako bi sporazum između presednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija mogao da bude brzo realizovan.

Prema njenom mišljenju, o Grenelovim namerama govori i poslednji sastanak u Vašingtonu sa zvaničnikom DSK Skenderom Hisenijem.

U ovoj analizi se, između ostalog, navodi da je Grenel zainteresovan za uspeh spoljne politike Donalda Trampa uoči američkih predsedničkih izbora u novembru.

 Takođe, se navodi da je nemoguće postizanje "istorijskog" sporazuma kakav Grenel želi sa Albinom Kurtijem.

 - Kurti nikada ne bi dopustio razmenu teritorija na osnovu etničkih kriterijuma, kao deo dogovora kakav lobisti žele od Trampa - kaže se u analizi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading