Opozicija u žestokoj svađi zbog propasti bojkota: Svi protiv Sergeja i PSG jer idu na izbore

Autor:

Vesti

08.05.2020

05:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laki keš, lajanje, odlazak na klanje, napušiš mi se ku*ca... Ovako izgleda debata dela opozicionih lidera koji preko Tvitera razmatraju hoće li na izbore ili u bojkot.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Sergej Trifunović sa drugim liderima opozicije

Najžešći okršaj vodi se na relaciji Pokret slobodnih građana i Narodne stranke. Naime, pristalice Vuka Jeremića, ali i Dragana Đilasa, čim neko nagovesti mogućnost izlaska na izbore zakazane za 21. jun, kao što je to uradio PSG, udare po njima iz sve snage. Tako je u ime Đilasovih i Jeremićevih bojkotaša prvu strelu ispalio Vladimir Gajić, šef pravnog tima Narodne stranke, a u napadu mu se pridružio i dramski pisac Siniša Kovačević, inače potpredsednik Jeremićeve stranke.

Prvo je Gajić odgovorio na tvit Sergeja Trifunovića da se razmatra izlazak na izbore rečima:

- Ako čujete ovih dana da je neko od bojkotaša promenio odluku i izlazi na izbore, nemojte sumnjati, laki keš je u pitanju...

Nakon toga je Trifunović psovkama častio Jeremićevog advokata i optužio lidera Narodne stranke da je u predsedničkoj kampanji potrošio pet miliona evra, osvojio je tri odsto glasova i "nema drugu opciju nego da se kandžicama drži za opciju dolaska vanzemaljaca u bojkotu", na šta Siniša Kovačević nije mogao da oćuti.

Bahati lažov Đilas ponižava policiju

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović smatra da je Dragan Đilas pokazao da ne zna šta je sve srpska policija uradila u prethodnim godinama, kao i da ne propušta priliku da pokuša da ponizi policajce i rukovodioce u policiji, ovoga puta insinuirajući da oni u suštini ne rade ništa.

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Nebojša Stefanović

Podsetivši na slučaj od pre nekoliko godina kada je Đilas "bahato pokušavao da ponizi saobraćajnog policajca koji je samo obavljao posao" Stefanović navodi da je i danas isti bahati tajkun koji pokazuje da je iznad zakona i drugih građana. Stefanović se u pisanoj izjavi osvrnuo i na Đilasove izjave o srpskoj policiji i njenim aktivnostima jer, kako je kazao, neće da dozvoli da "jedan bahati lažov na bilo koji način ponižava čestite srpske policajce, pogotovo ne one koji su u službi proveli tri decenije".

Sve kritike koje je Đilas uputio na račun policije Stefanović je odbacio navodeći da je postupanje policije tokom vanrednog stanja bilo apsolutno profesionalno, te da njeni pripadnici nisu gledali "ko se kako zove i kome pripada", već samo da li krši propise koji su uvedeni da bi zaštitili zdravlje svih ljudi u ovoj zemlji.

- To što se Đilasu ne sviđa šta mu građani poručuju, to je Đilasov problem, ali nije razlog da poziva druge ljude da krše zakone i propise i da zbog toga snose sankcije - poručio je Stefanović.

 

Dramski pisac je napisao da je takav potez "jednako odvratan i jednako kolaborantski kao i pre nekoliko nedelja".

- Na šta vam sad liči izlazak na izbore? Jednako odvratno i jednako kolaborantski kao i pre nekoliko nedelja. Jednako bedno. Samo se sad dodaje i određena količina izdaje i prevrtljivosti. Parče koje će gazda baciti sa stola sad će biti veće, ali će biti umazano stidom. Šeni, Dženi, šeni - poručio je Kovačević.

Trifunović je, međutim, ostao pri svom stavu, uz opasku da "ne ide dobrovoljno na klanje".

Na pitanje jednog tviteraša da li shvata da je u istoj korpi sa Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom ako izađe na izbore, Trifunović je precizirao:

- Shvatam. Ne vidim drugi način da im je*em mater.

Potom je dodao:

- Vreme će pokazati. Zasad ne vidim bolju opciju. Zapravo ne sad, već u ovom trenutku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading