NASTAVAK BOLESNE KAMPANJE! "Danas" Vučića predstavio kao Hitlera! Đurić: Rugaju se žrtvama fašizma

Autor: Tanjug

Vesti

10.05.2020

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednika SNS Marko Ðurić ocenio je sinoć da je dnevni list "Danas", naslovnom stranom u izdanju za ponedeljak, pljunuo u lice građanima Srbije i žrtvama fašizma.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Prikazujući od strane većine građana demokratski izabranog predsednika na naslovnoj strani kao Hitlera, ovaj tajkunski uradak još jednom pokazuje da sam zapravo, po svom sadržaju i dehumanizaciji neistomišljenika, sve više oponaša ''Der Sturmer'' i ''Volkisćer Beobaćter'' iz mračnih 40-tih godina prošlog veka - naveo je Ðurić u saopštenju.

Bljuvotinom od naslovne strane, ističe Ðurić, "Danas" je najavio koliko će u narednih nešto više od mesec dana biti prljava i antidemokratska kampanja svih onih koji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku nastoje da diskredituju na najbesmislenije načine, a sve u korist onih koji žele da poraze Srbiju.


- Kada dnevni list ponosan na svoju navodnu ''građansku'' uređivačku politiku dozvoli sebi da na istoj stranici demokratski izabranog predsednika Srbije prikaže kao Hitlera, a deklarisanog fašistu Boška Obradovića kao borca za ljudska prava, to opisuje stepen očaja onih koji naručuju takve sadržaje i vređa sve žrtve fašizma i nacizma - kaže funckioner SNS.

Ðurić navodi da je list "Danas", neopozivo od antiheroja i promotera nasilja i primitivizma napravio svog heroja, i kaže da mu je kao čoveku žao zbog razmera vrednosnog i moralnog potonuća i zbunjenosti ljudi koji prave te novine.

- Ne želeći da osporavam jednom mediju uređivačke slobode, iako pomenuti list postaje oaza neukusa, moram da sa žaljenjem konstatujem da je medijski prostor u Srbiji ovakvim bizarnim tretmanom političke stvarnosti unazađen, a kao građanin sam opravdano uvređen ovim prostačkom zloupotrebom slobode mišljenja i govora - naveo je Ðurić.

Predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, kako ističe, neće pokleknuti i biti obeshrabreni agresijom i primitivizmom glasne manjine, koja uz podršku neprijatelja srpskih državnih i nacionalnih interesa pokušava da kidnapuje Srbiju.

Građani Srbije zaslužuju bolje od Boška Obradovića i njegovog samoproglašenog revolucionarnog glasila, zaključuje Ðurić u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Aleksej

11.05.2020 06:27

Stvarno ne razumem ovakvo ponasanje Boska Obradovica. Cemu sve ovo vodi.

raja

11.05.2020 07:00

NIšta novo za odvratni danas!

Gojko

11.05.2020 07:28

Poznato je ko na političkoj sceni čita fašističku liretaruru.

Ivka

11.05.2020 08:17

Ovo je strasno koliko daleko ide opozija, ne biraju ni nacin a ni sredstvo za vredjanje politickih protivnika.