Šarković: Kuća u Berkovu nije izgorela, ali ovo je loša poruka Srbima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.05.2020

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković istakao je danas da je podmetanje požara u kući povratnika porodice Vučković u selu Berkovo loša poruka povratnicima i Srbima koji žive na tom području.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kuća nije izgorela, ali ovo je loša poruka povratnicima i Srbima koji ovde žive. U Berkovu živi desetak porodica, izgrađeno je petnaestak kuća, ima dosta obradive, kvalitetne zemlje ali ovakvi događaji utiču da se malo njih odlučuje na povratak i ostanak - rekao je Šarković za Kosovo onlajn.

On je objasnio da je komšija primetio da je kuća gorela i to prijavio policiji, koja je došla da obavi uviđaj, ali mi nije dozvolila da uđe u kuću i slika.

Šarković je dodao je da porodica Vučković živi u rasejanju u Grdici kod Kraljeva i da je nameravala da ovih dana dođu u Berkovo.

Prema njegovim rečima policija nikad ne pronađe i kazni počinioce ovakvih krivičnih dela, a ovo je još jedan u nizu ataka na imovinu Srba povratnika u opštini Klina.

Ranije danas informaciju o požaru objavio je na svom Tviter nalogu ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić, koji je potom objavio i slike unutrašnjosti kuće gde se vide posledice paljevine.

Kuća je za porodicu povratnika Žarka Vučkovića prošle godine sagrađena sredstvima kosovskog Ministarstva za povratak i zajednice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading