PUTIN URUČIO NIKOLIĆU ORDEN!

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

04.11.2017

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin uručio je danas Orden prijateljstva predsedniku Nacionalnog saveta Srbije za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom, Tomislavu Nikolić za lični doprinos jačanju strateškog prijateljstva i veza Rusije i Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bivši predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što je Putin, kako je rekao, "prepoznao napore koje je uložio za unapredjenje odnosa Srbije i Rusije"

Putin je ukaz o dodeli Ordena prijateljstva potpisao 20. maja, dok je Nikolić još bio predsednik Srbije.
Nikoliću je odlikovanje uručeno u Moskvi na svečanosti povodom Dana nacionalnog jedinstva, prenosi Sputnjik.

Bivši predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što je Putin, kako je rekao, "prepoznao napore koje je uložio za unapredjenje odnosa Srbije i Rusije" i da "svako ko odlikuje razmišlja kome daje orden, kao i onaj koji ga prima razmišlja od koga ga je primio".

- Ovaj orden u ime gradjana Srbije dobijam od Ruske Federacije, države koja za Srbiju i srpski narod istorijski predstavlja najbližeg saradnika i prijatelja - rekao je Nikolić.

Bivši predsednik Srbije je kazao da je on Putina 2014. odlikovao najvišim srpskim priznanjem - Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading