HOJT JI NIKAD NIJE VIDEO TRAMPA!

Autor:

Vesti

06.11.2017

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnik Stejt departmenta Brajan Hojt Ji i američki ambasador u Beogradu Kajl Skot miniraju u Srbiji svog šefa (bar na papiru) Donalda Trampa, i to preko Srbije, gde pokušavaju da na svaki način dodatno pokvare odnose sa Rusijom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Rovarenjem protiv Rusije u Srbiji, ovaj diplomata nižeg ranga, zajedno sa ambasadorom Skotom, pokušava da napravi problem predsedniku SAD

Ucene i pretnje našoj zemlji da ne može da sedi na dve stolice nisu stav predsednika Trampa i njegove administracije, već su deo spletki ljudi za koje je Hilari Klinton lično lobirala da dođu do određenih pozicija. Kako kažu naši sagovornici, Ji i Skot daleko su od bilo kakvog uticaja u Vašingtonu, a Trampa i državnog sekretara Tilersona nikad nisu ni videli ni čuli.

NISMO U FOKUSU

Skot i Ji su pukim slučajem preživeli prvi krug čistke Hilarinih ljudi, i to mahom zbog velikih problema koje Amerika ima na Bliskom istoku.

Čepurin: Ji nije video ni državnog sekretara Tilersona, on je 75. zamenik 24. pomoćnika zamenika

- Glavni razlog je činjenica da Tramp još ne uspeva da se pozabavi Balkanom onako kako bi trebalo, pa su oni dobili priliku da nešto rade na svoju ruku. To, međutim, ne bi trebalo još dugo da potraje - kaže naš sagovornik iz diplomatskih krugova.

I ruski ambasador Aleksandar Čepurin tvrdi da je iluzorno verovati da Hojt Ji ima neki uticaj u Vašingtonu.

 

Ninoslav Stojadinović bivši diplomata

Tramp će smeniti one ambasadore koji su pristalice bivšeg režima, školski prijatelji Obaminih i Klintonovih, njihovi sponzori, ali i sve one koji su otvoreno radili protiv njega

- On je 75. zamenik 24. pomoćnika zamenika, koji nije video Trampa u životu. Čak mislim da nikada nije video ni državnog sekretara Reksa Tilersona, jer su to različiti rangovi - naveo je Čepurin i dodao da je pitanje koga Ji predstavlja odlično jer "vrlo dobro znamo da je američko društvo podeljeno".

SRBIJA OJAČALA

Karijerni diplomata Zoran Milivojević za Srpski telegraf ističe da Amerikanci po pravilu za ovaj region uzimaju diplomate nižeg ranga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

9 MESECI JE TRAMP NA ČELU SAD

- Hojt Ji i Kajl Skot su ostaci stare administracije i nastavak politike koju su sprovodili Obama i Klintonova. Zbog pritisaka na Trampa još nisu postavljene ključne ličnosti u Stejt departmentu, pa nije jasno koju oni politiku promovišu, sprovode, i u čije ime govore. Tramp i Tilerson još imaju problema da uspostave punu kontrolu nad administracijom, ali to će morati da se desi u nekom momentu. U međuvremenu je, srećom, položaj Srbije ojačao, a Vučić se sreo sa Trampom - zaključuje Milivojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading