POPOVIĆ: Hrvatska pokušava da sakrije zločine nad Srbima

Autor: Agencije, Republika

Vesti

03.12.2017

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Popović, šef SNP i ministar, kaže da hrvatski zvaničnici nastavljaju sa svojim neosnovanim provokacijama optužujući Srbe za velikosrpsku agresiju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nenad Popović

On je u pisanoj izjavi koju je dostavila stranka čiji je predsednik, naveo da takvo "izopačeno tumačenje istine" ne može da sakrije činjenicu da su Srbi bili žrtve agresije.

- Hrvatska po ko zna koji put, bezuspešno pokušava da sakrije svoje zločine nad Srbima tokom 90-ih. Podsećamo na istorijske činjenice, da su Hrvati svoju prvu nezavisnu državu, NDH, izgradili na genocidu nad srpskim narodom - naveo je Popović u saopštenju. 

Svoju drugu državu, sadašnju Hrvatsku, koja kako je naveo, "crpi kontinuitet iz NDH, izgradili su na najvećem etničkom čišćenju u modernoj istoriji - Oluji". 

- Zato, Hrvatska nema pravo nikome da drži predavanje o agresiji, jer je njena istorija zasnovana na agresiji prema drugim narodima, a pre svega Srbima i Jevrejima - naveo je Popović. 

On je kazao i da je krajnje vreme da Hrvatska odgovara za zločine koje je počinila još iz vremena kada je ta zemlja bila saveznik Hitlerove nacističke Nemačke, pa sve do ratova tokom 90-ih. 

- Dok god Hrvatsku ne stigne zaslužena kazna, postoji rizik da se ti zločini ponove - naveo je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading