ĐURIĆ: Tadić i Jeremić žrtvovali Kosovo zbog sopstvenih fotelja!

Autor: Tanjug

Vesti

02.02.2018

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je da su Vuk Jeremić i Boris Tadić "žrtvovali" suverenitet i teritorijalni integritet Srbije na Kosovu i Metohiji zbog fotelja.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je da su Vuk Jeremić i Boris Tadić "žrtvovali" suverenitet i teritorijalni integritet Srbije na Kosovu i Metohiji zbog fotelja i ocenio da oni sada nemaju moralno pravo da kude one koji pokušavaju da ublaže posledice njihovih poraza.

Jeremić je, kaže Đurić, zaslužio mesto u istoriji kao "arhitekta najvećeg poraza srpske diplomatije ikada" kada je podrška Generalne skupštine UN oko toga da se pregovori o KiM vode tamo, žrtvovana zbog njegove fotelje u UN i podrške Tadiću na izborima.

- Da je deo svog naglo probuđenog patriotizma Jeremić svojevremeno, lobirajući o državnom trošku po belom svetu za svoju karijeru u međunarodnoj diplomatiji, stavio u službu srpskih državnih i nacionalnih interesa, danas bi možda bilo lakše te interese braniti i odbraniti na Kosovu i Metohiji -rekao je Đurić.

Kaže da Jeremić ne samo da nije mario za državne interese već je radio direktno protiv njih.

- Našoj državi je, usred borbe, vezao ruke savetodavnim mišljenjem Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti naše južne pokrajine, kao posledica njegovog laički postavljenog pitanja - ocenio je Đurić.

Dodaje da je "Jeremić za albanske secesioniste na Kosovu i Metohiji time uradio više nego teroristička OVK i NATO zajedno, i da ne treba da se nada da će mu građani Srbije to ikada zaboraviti i oprostiti".

Poručio je da "Jeremić novu političku karijeru može eventualno da započne samo u Prištini, gde su mu zahvalni više nego združenoj komandi NATO".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
milica

02.02.2018 16:38

Imali su šansu nisu je iskoristili već naprotiv još više nas uvukli u probleme

Mita

02.02.2018 16:46

Fotelje im bile prece od naroda na Kosovu. Sta drugo o njima reci?

Goran

02.02.2018 16:50

Bojim se da je tu bilo i finansijske dobiti.

milanaleksandra

02.02.2018 17:23

treba sve ovo preispitati i osuditi pocinioce jer su ugrozili integritet i suverenitet zemlje.