Vučić: Hrvatski novinari nisu dobili odgovor koji su hteli!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2018

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je hrvatskim novinarima odgovarao više puta na isto pitanje, o njegovom govoru u Glini 1995. godine, da ih ništa drugo nije ni interesovalo, ali im se nisu svideli odgovori - što ih je ljutilo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinarke N1 "zbog čega tako govorite o mojim kolegama u Zagrebu - šta je bilo netačno u pitanju koje vam je kolega postavio" i podvukao da ništa o njima nije ni govorio, osim što je rekao da je sve bilo sa mnogo strasti i da ih nista drugo nije ni zanimalo.

Kako je rekao "jurili" su za njim, i kada je peške prelazio od premijera Andreja Plenkovića do Sabora, dobacivali...

- Šta god da odgovorite vidite da im ne odgovara pošto to ne mogu da iskoriste - rekao je Vučić i dodao da je nakon toga počeo da dobacuje i zastupnik Miro Bulj...pa počnu pritisci sa druge strane sa istim tim pitanjima...


- Moj odgovor bi vama na pitanje bio - da li vi mislite da to što sam rekao 1995 godine u jednoj sali kao šesti govornik da se nadam da će srpski narod da opstane u RSK i da ustaška noga neće da kroči na teritoriju RSK, da je to zločin veliki i strašan u poređenju sa tim šta se tom narodu kojem sam se obraćao događalo i posle toga ili 50 godina pre toga, ili što se dogodilo mojoj porodici, a neki od vaših kolega nisu želele ni da čuju - rekao je Vučić.

On je ocenio da im ništa ne zamera, da su mu čak i učinili uslugu da razume da kada nešto odgovorite, da se to apsolutno odbija kao od zida i ne želi da vas čuje.

Vučić je ukazao da je poznato da odgovara na sva pitanja novinara, za razliku od nekih drugih koji pojedinim medijima neće da odgovaraju, te da je i hrvatskim novinarima odgovorio pet puta, da im se nije sviđalo to što su čuli pa su "spremali nove taktike".

Kako je rekao bilo je čak i situacija, čitanja pitanja sa telefona i mešanja Tuđmana i Miloševića...

"Njih je ljutilo što nisu dobili odgovor koji su želeli" dodao je Vučić i naveo da ih razume, ali i da iz pristojnosti prema nekim svojim predthodnicima neće o tome da govori...

Vučić je rekao da mu je lako da odgovara jer ima čvrstu i jasnu politiku i da ne podleže pritiscima.

"Nemoj da igraš velike utakmioce ako ne možes da igraš ako ne možeš da igraš pod pritiskom" ocenio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
sanja

15.02.2018 18:51

Hrvatski novinari su navikli na neozbiljne politicare, pa su mislili da i sa Vucicem mogu lako.

GajbexG

15.02.2018 18:53

Hrvatskim novinarim si zapusio usta Vucko i svaka ti cast na tome!

Wera

15.02.2018 18:54

Nema porodice u Srbiji iz koje bar jedan član nije stradao od Hrvata u poslednjem ratu, uključujući i moju, proterani deka i baka iz svoje kuće, a niko nije učestvovao u ratu. Šta reći na ovakva pitanja? Ne da se nismo usrećili sa tim Hrvatima, nego što dalje od nas, kao da ne postoje.

Rale

15.02.2018 19:03

Vucic se ne dodvorava nikome, a pogotovo ne Hrvatima.