VUČIĆ SA MERKELOVOM: Rekordna trgovinska razmena sa Nemačkom!

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2018

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i Nemačka imaju rekordnu trgovinsku razmenu koja je dostigla 4,4 milijarde evra, a Nemačka je sada ubedljivo sama na vrhu kao trgovinski partner Srbije, izjavio je danas u Berlinu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rekordno!

- Ponosni smo na to što je zahvaljujući nemačkim investicijama u Srbiji naš izvoz za Nemačku dostigao gotovo 1,9 milijardi, što je pokrivenost uvoza izvozom veća nego ikada i predstavlja nam povećanje od 10,3 odsto u trgovinskoj razmeni samo u poslednjoj godini  - rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Predsednik je ukazao da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 43.000 ljudi.

- Nemci su nam pomogli da prevaziđemo užasno tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, a mi ćemo se truditi da popravljanjem ambijenta i vladavinom prava, stvorimo još bolje uslove za njihov dolazak - rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija popravila poziciju na Duing biznis listi Svetske banke za 50 mesta i izrazio nadu da ćemo to činiti svake godine, što će značiti jači poziv nemačkim investitorima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Helena

27.02.2018 15:01

Trgovinska razmena sa Nemačkom je od velikog značaja za celu Srbiju.

albert kami

27.02.2018 21:11

@Helena - Svakog normalnog u Srbiji ce ova vest obradovati.

Maša

27.02.2018 15:01

Trgovinska razmena se i nadalje mora odražavati ovim tempom.

radovan

27.02.2018 15:02

Nemačka je jak trgovinski parner Srbije. Investiciona ulaganja Nemačkih firmi u privredu Srbije su velika. Nemačka snažno podržava Srbiju u njenom nastojanju na putu u EU.