ĐILAS UČI NORVEŽANE DEMOKRATIJI: Kritike zbog pohvala Srbiji?!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

13.03.2018

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas uputio je danas Otvoreno pismo norveškom ambasadoru u Srbiji Arnesu Sanesu Bjornstadu, kao reakciju na njegov intervju jednom beogradskom listu, i upitao čemu hvalospevi vlasti kada se krše evropske vrednosti u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOŠKIĆ

- Nije mi bilo baš najjasnije zašto ambasador zemlje koja nije članica Evropske unije (EU) ima potrebu da nam objašnjava šta od uslova treba da ispunimo da bismo postali deo EU, ali nije to, kao ni vaš hvalospev na račun predsednika Vučića, razlog pisanja ovog pisma - naglasio je Đilas.

Vi ste, naime, izjavili kako je Srpska napredna stranka (SNS) ostvarila ubedljivu pobedu, a da su među mnogim razlozima za to nedostatak jedinstva i jasnih politika na proevropskoj opozicionoj sceni, naglasio je Đilas. Što se nejedinstva tiče, dodao je on, tu ste u pravu, ali uz taj, postoji i jedan mnogo značajniji razlog pobede SNS.

Beogradski izbori su održani u atmosferi straha, potpune medijske blokade opozicije, kupovine glasova na razne načine i upisivanja lažnih Beograđana u biračke spisokove, naveo je Đilas i svaki od tih navoda obrazložio.

Verujem da vi sada prvi put čujete za sve što sam naveo, jer da ste znali za bar jedan od ovih navoda, siguran sam da nikada ne biste dali onakvu izjavu. Kao ambasador zemlje privržene evropskim vrednostima vi sasvim sigurno ne biste žmurili nad kršenjem tih vrednosti u Srbiji, predočio je Đilas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (119)

Loading
marija

13.03.2018 10:20

Djilasa i njegove izjave treba zanemariti.

sasa

13.03.2018 11:35

@marija - Ne treba predavati paznju na to sta on prica

Laza

13.03.2018 10:21

Svi vide dobar rad i napredak Srbije osim opozicije.

Dare

13.03.2018 10:22

Đavolov sluga pokušava da deli lekcije.