ĐURIĆ: Susret Vučića sa Mičelom treba da doprinese boljem razumevanju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.03.2018

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da će današnji sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način. Ističe da taj susret treba da doprinese boljem razumevanju, ali i jednom iskrenom razgovoru o jednoj od ključnih državnih tema – Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da će razgovor sa Vesom Mičelom biti ozbiljan i odgovoran, jer je pitanje KiM egzistencijalno pitanje za našu zemlju.

- Normalan i odgovoran čovek teži pronalaženju rešenja, ali situacija je takva da i od pronalaženja i još više od mogućnosti da rešenje za normalizaciju naših odnosa na našom južnom pokrajinom ne nađemo treba da razmišljamo kakve bi to posledice imalo po našu zemlju - navodi Đurić.

Ukazao je da današnji razgovor "treba da doprinese i boljem razumevanju, ali i jednom iskrenom razgovoru o jednoj od ključnih državnih tema, a to je Kosovo i Metohija".

- Budite sigurni da će taj razgovor biti vođen činjenicima na dostojanstven i za Srbiju ozbiljan i odgovoran način - dodao je Đurić.

- Mi danas moramo da tražimo jedan novi, odgovorni prostup u kome ćemo čuvajući tradicionalne prijatelje i pratnere u međunarodnoj zajednici nastojati da i drugima kažemo na jasan i nedvosmislen način da ne može Srbija da da sve, a da ništa joj se ne pruži zauzvrat i da takvom politikom ne možemo doći do rešenja - rekao je Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (75)

Loading
Stojkovic_NBG

14.03.2018 08:24

Bas tako ce i biti, takodje je poznato da Vucic ima cvrst stav povodom KiM!

Vlasta

14.03.2018 08:25

Slažem se sa izjavom Đurića mir na Kosovu je prioritet.

Nenad

14.03.2018 08:29

Srbija ima svoj plan za kompromis u vezi sa konačnim statusom Kosova. Uveren sam da će nakon razmene mišljenja ovaj plan biti prihvaćen i od SAD.

Milanka

14.03.2018 08:30

Ne sumnjamo da ce razgovor biti konstruktivan i konkretan,sa rezultatima koji ce biti na dobrobit Srbije.