DA NE UDARI BRAT NA BRATA! Đurić zamolio Srbe da ne ulaze u redove VOJSKE KOSOVA!

Autor: Tanjug

Vesti

27.03.2018

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić pozvao je sve Srbe na Kosovu da ne stupaju u tzv. vojsku Kosova, jer, kaže, ona ništa dobro neće doneti ni Srbima ni Albancima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Đurić o vojsci Kosova

- Pozivam sve Srbe na Kosovu i sve kojima je ''država Srbija u srcu'' bez obzira na veroispovest i nacionalnost da ne stupaju u redove tzv. vojske Kosova. To ne može doneti ništa dobro ni Albancima ni Srbima - rekao je Ðurić.

On je dodao da ta vojska ima za cilj sukob sa Srbima.

I gradonačlenik Kosovske Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakic pozvao je danas Srbe sa Kosova i Metohije da ne učestvuju u formiranju vojske Kosova.

- Nemojte da mi budemo jedan drugome vuk, nemojte da vi budete vukovi našoj deci, srpskoj deci - rekao je Rakić na pres konferenciji u Beogradu, posle konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je poručio Srbima sa KiM da će naći način da se reše problemi i popravi njihovo materijalno stanje, za koje zna da nije na zavidnom niovu.

- Molim vas, nemojte ići u tu vojsku, jer ćemo sutra doći u situaciju da udari brat na brata, a to nam u ovom trenutku najmanje treba - poručio je Rakić.

Ðurić je rekao i da su srpski predstavnici sa KiM i svi sagovornici na danšnjem sastanku sa predsednikom Srbije dobili jasnu poruku da na Kosovu i Metohiji neće niko i nikada moći da ponovi ni novi Bljesak ni novu Oluju.

- I to se odnosi i na Srbe sa severa i na Srbe u enklavama - rekao je on.

To nećemo dozvoliti, nismo pokolebani, našu borbu ćemo da nastavimo i više nego ikad ćemo biti sa našim narodom, da ojačamo naše strukture na Kosovu, dodao je on.

A oni koji su ovo uradili najviše bi voleli da vide Srbe pokolebane, Srbe koji nisu u poziciji da reše nijedan problem, kaže Ðurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
marko

27.03.2018 12:41

Pa ta pomenuta vojska je paravojna oganizacija koja nije prirodna jer ni KiM nije drzava

daca

27.03.2018 12:41

Dobar savet im je dao

zola

27.03.2018 12:42

Tako je o tome se mora voditi računa

Vladimir

27.03.2018 12:46

Podržavam ovaj apel. Novcem se ne može kupiti čast i duša čoveka.