SKANDAL! Tadićev poslanik Maji: Šta je, bre, ćorava?!

Autor:

Vesti

11.04.2018

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslaniku SDS Marku Ðurišiću izrečena je mera udaljenja sa sednice posle četiri opomene. On je posle tri upozorenja predsednici parlamenta Maji Gojković dobacio pogrdne reči, posle čega je udaljen sa skupštinskog zasedanja. Gojkovićeva je Đurišića udaljila jer joj je on, prema njenim rečima, dobacivao: "Šta je, bre, ćorava."

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Marko Đurišić

Poslanici četiri opozicione grupe napustili su sednicu Skupštine Srbije u znak solidarnosti sa Đurišićem, osim SDS, to su uradili DS, Klub samostalnih poslanika i Nova Srbija - Pokret za spas Srbije.

Gojkovićeva je Đurišiću prvu opomenu izrekla kada je zahtevao da dobije reč držeći u rukama podignut poslovnik o radu Skupštine.

- Nemojte da vičete na mene dok vodim sednicu. Je l' to jasno - rekla je Gojkovićeva, ističući da joj je teško da u takvim uslovima vodi sednicu.

Ðurišiću, koji je insistirao na utvrđivanju kvoruma, izrečene su ekspresno još dve opomene zbog ometanja rada parlamenta, pa i treća, kojom mu je oduzeta reč.

- Izričem vam treću opomenu jer zaista ne mogu da radim ovako zato što urlate na predsednika parlamenta. Kad ste u parlamentima širom sveta, znam da ste vrlo tihi i mirni i da poštujete pravila, te vas pozivam da poštujete i svoj nacionalni parlament, a ne da se ponašamo drugačije u Briselu i Strazburu, a kad smo u Beogradu, onda pravimo haos - kazala je Gojkovićeva.

Poslanik SDS je nastavio da joj se s mesta obraća sa podignutim poslovnikom, ali se nije čulo šta tačno govori. Predsednica mu je potom izrekla i meru udaljenja sa sednice na 20 dana jer joj je s mesta, kako je ona rekla, dobacio: "Šta je, bre, ćorava."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading