PREMIJERKA: I Srbiji odgovara da uđemo u jaku EU

Autor: Tanjug

Vesti

17.04.2018

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić ne smatra da su u koliziji izjava francuskog predsednika Makrona da EU ne treba da primi nove članice dok se sama ne reformiše i cilj zemalja Zapadnog Balkana da se pridruže Uniji.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Jaka EU, jaka Srbija: Ana Brnabić

- I nama odgovara jača Evropska unija i ne mislim da su naša dva cilja u kolilziji, mislim naprotiv da nisu. Ukoliko završimo posao koji je pred nama i 2025. budemo spremni za EU i nama je bolje da to bude jaka Evropska unija - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara na pres konferenciji sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem. 

Premijerka je poručila da je ona okrenuta reformama u Srbiji, a da je to šta će Eu da radi stvar njihovih zvaničnika i predstavnika zemalja koje su članice. 

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je rekao da u članstvo EU ne bi trebalo primati nove članice pre nego što se taj blok integriše i sprovede temeljne reforme. 

Makron je takođe pred Evropskim parlamentom u Strazburu danas rekao i da se mora osigurati približavanje Zapadnog Balkana Evropi.

- Moramo da se pobrinemo da im pružimo perpektivu, da ih povežemo sa Evropom i to je suštinski prioritet - izjavio je Makron.

Prethodno je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio da bi Balkan bez evropske perspektive ponovo mogao da utone u sukobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Ela

18.04.2018 11:56

Jaka Srbija!

Ela

18.04.2018 11:58

Prvo reforme u Srbiji.

Stojkovic_NBG

18.04.2018 12:29

Tacno tako nama je cilj da udjemo u jaku EU!

Stojkovic_NBG

18.04.2018 12:35

Srbija cini sve kako bi se konacno pridruzila EU!