MARIĆ I HARADINAJ SE ZAPILI POSLE EMISIJE: Novinar TV Hepi otkrio kako se završio razgovor u Prištini

Autor: I.ŽIGIĆ

Vesti

18.04.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Milomir Marić i prištinski premijer Ramuš Haradinaj nazdravili su i popili pokoju čašicu žestine nakon intervjua koji je u Prištini srpski novinar uradio s njim.

RepublikaFoto: Promo/TV Hepi

Marić, prenoseći utiske nakon intervjua, priznao je da su njih dvojica završila uz nekoliko popijenih čašica rakije.

Amerikanci su mu zabranili da se pije u kabinetu, to je jedina stvar koju Haradinaj radi protiv Amerike

Milomir Marić, voditelj

- Završilo se tako što je on poslužio rakiju, odnosno neki kosovski konjak. Rekao mi je da su Amerikanci zabranili da se pije u kabinetu, ali da je jedino što rade protiv Amerike baš to što piju i nazdravljaju - otkrio je u jutarnjem programu televizije Hepi Marić, kome je Haradinaj, komentarišući navode turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da učestvuje u orgijama i da je alkoholičar, priznao da je "ovo poslednje tačno".

SVE U KABINETU

U razgovoru za Srpski telegraf otkrio je i da mu je žao što nije bilo vremena da razgovor uz čašicu nastave i nakon zvaničnog razgovora.

- Imali smo samo oko sat vremena jer je on imao sastanak sa nekim ambasadorima nakon intervjua, pa sam morao to vreme da iskoristim za sve što sam hteo da ga pitam u intervjuu. Meni je žao što nije bilo vremena i za neki razgovor van toga - kaže Marić.

Kosovski premijer je inače tokom intervjua koji je emitovan u Marićevoj emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi rekao da Kosovo nema spoljnu politiku, već da pripada klubu koji vodi Amerika, kao i da je bio deo kosovske ekipe koja je podržavala Briselski sporazum, ali da ostaje pri stavu da Zajednica srpskih opština može biti formirana samo na osnovu kosovskog ustava. Istakao je i da će, dok Srbija ne prizna Kosovo, postojati dva stava, "kako mi to vidimo, dve istine".

- Realnost je da Kosovo postoji - naglasio je Haradinaj i dodao da za Srbe nema prepreka ni pretnji i da mogu da žive na Kosovu.

RATNE PRIČE

Na konkretno pitanje da li je nekoga ubio, Haradinaj je maltene priznao da jeste.

- Ne znam, verovatno, rat je rat. Ja sam obukao uniformu svestan posledica. Izgubio sam dva brata u uniformi, a isto tako razmišlja i srpski vojnik kada krene u rat. Ako ne možeš to da podneseš, onda nemoj ulaziti u sukob - rekao je Haradinaj.

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial

Hašku robiju, kaže, u dva navrata je izbegao "istinom", a opisujući boravak u Haškom tribunalu, rekao je da je to bila "nova Jugoslavija, ali iz nacionalističke perspektive". Haradinaj je naveo i da Albanci nisu muslimani po identitetu, kao i da se ne ponosi onim snimcima rušenja srpskih crkava i manastira u pogromu.

- Bio sam sa srpskim porodicama, posećivao sam srpske manastire, ali neću reći koje, neka oni kažu. Imamo mi i pravoslavne albanske crkve - istakao je Haradinaj i dodao da se druži sa Srbima, da im čestita Božić i Vaskrs iako se ne slažu uvek.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading