MAJA GOJKOVIĆ: Ne podržavam nasilje - i sama sam bila žrtva!

Autor: Tanjug

Vesti

18.04.2018

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da ne podržava ni verbalno ni fizičko nasilje u parlamentu, incidenti se događaju i u drugim parlamentima i da zato ne treba govoriti da se u Skupštini Srbije dešava nešto što se ne dešava i u parlamentima drugih zemalja.

RepublikaFoto: Tanjug
Maja Gojković, žrtva nasilja u Skupštini

Komentarišući jučerašnje pretnje i uvrede poslanika SRS na račun poslanice DS Aleksandre Jerkov, Gokovićeva je podsetila da je i sama bila nekoliko puta verbalno napadnuta, čak i fizički u svom kabinetu, ali da nijedan opozicioni poslanik, što nije osudio nijedan opozicioni poslanik.

- Poslanica Jerkovljeva je, komentarišući u pojedinim medijima tada, govorila ''ako se to uopšte dogodilo''. Ako ne osudite nešto što je se očigledno desilo u parlamentu otvarate vrata da se to nastavi. - naglasila je Gojkovićeva za TV Prva.

RepublikaFoto: youtube.com/NezavisneDnevne NovineINFORMER

Ona je dodala da se uvek ponašala drugačije.

- Srećom ovde nije bilo fizičkog nasilja. Kada sam ušla u salu bilo je verbalnog dobacivanja među poslanicima u sali i ja sam napravila pauzu - rekla je predsednica parlamenta ne želeći dalje da komentariše šta se juče dešavalo u Skupštini jer, kako kaže, tada nije bila u sali.

Apelovala je na poslanike da shvate da su u parlamentu da bi zastupali građane Srbije, raspravljali o zakonima, kako bi u Srbiji život bio bolji.

- Fizički obračuni se sankcionišu na najači mogući način koji predviđa Poslovnik, toga nije bilo i iskreno se nadam da ga neće ni biti - naglasila je ona.

Podseća da se incidenti dešavaju u svim parlamentima Evrope, poslednji se desio u francuskom parlamentu kada je obezbeđenje moralo da reaguje i da zaštiti predstanika prlamenta od napada poslanika opozicije. 

- Ne treba govoriti kako se nešto posebno dešava u Skupštini Srbije što se ne dešava u ostalim parlamentima - zaključila je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Mina

18.04.2018 08:52

Maja se lepo odmah izjasnila protiv nasilja, dok Jerkov nije korektno postupila kad je Maja bila napadnuta.

Helena

18.04.2018 09:03

Kada su napadali Maju i druge predstavnike vlasti, cutali su i nisu govorili nista, a sad se bune!

max

18.04.2018 09:05

Zenu treba postovati, bez obzira na kojoj je strani.

sale

18.04.2018 09:06

Svaki oblik nasilja je za osudu posebno ako se dešava u skupštini.