(VIDEO) HAOS U KOSOVSKOJ MITROVICI: Albanci napali novinare, Đurić šokiran

Autor: Republika

Vesti

20.04.2018

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom posete direktora Kancelarije za KIM Marka Đurića Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici, grupa Albanaca napala je novinarske ekipe portala Kosev i Radija Beograd!

RepublikaFoto: Youtube.com/Kossev portal

Policija je reagovala i odvojila napadače od novinara, ali nije poznato da li je neko uhapšen.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić oštro je osudio napad na novinare Koševa i Radio Beograda, koji se dogodio danas u severnom delu Kosovske Mitrovice, u Bošnjačkoj mahali, nakon što je u on tom naselju obišao dve stambene zgrade.

Do incidenta je došlo kada su tri mladića, od kojih je jedan govorio albanski, dobacivali i pokušali da priđu koloni u kojoj je bio Ðurić, u čemu ih je u više navrata sprečila policija.

Mladić je, prema rečima napadnutih novinarki, pokazivao šakama simbol orla, pokušao da zabrani novinarki Koševa da sve to snimi, a zatim im i prišao i novinarki koja je snimala uneo se u kameru i odgurnuo je.

Direktor Kancelarije za KiM naveo je da je to pokazatelj da je politička klima prema Srbima i slobodnom i objektivnom izveštavanju loša, te da se neki ljudi osećaju slobodno da ugrožavaju i fizički integritet novinara.

- To šalje lošu poruku i predstavalja kontinuitet one vrste ponašanja koje smo mogli da vidimo 26. marta - rekao je Ðurić.

Dodao je da se "takvi nasilnici i huligani osećaju oslobođeno nakon što su videli da su i policajci napadali novinare".

Inače, tokom njegove posete Kosovskoj Mitrovici i Banjskoj, sve vreme ova dva mesta nadletao je helikopter KFOR-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
Mirna

20.04.2018 15:48

Sta je to Albancima da napadnu zene ili muskarca.Njima to nista ne predstavlja, jer su sebe predstavili odavno kao nasilne i agresivne ljude koji sve resavaju napadima. I strasno je sto napadaci nisu uhapseni.

pera ciganin

20.04.2018 16:34

@Mirna - Slazem se sa vama ne samo sto nisu uhapseni ,nego nisu ni osudeni od strane EU

Mara

20.04.2018 15:48

Ovo prevazilazi sve mere,ocekujem ostru odluku EU.

Anja

20.04.2018 15:50

Ovakvo ponasanje Albanaca za svaku osudu.