OŽENIO SE ŠARČEVIĆ: Niko iz Vlade nije znao za to!

Autor: Blic, Republika

Vesti

29.05.2018

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek resora prosvete Mladen Šarčević nedavno se, posle 40 godina braka, venčao sa suprugom Ljiljanom. Ovaj put u crkvi Svetog Arhangela Gavrila u Beogradu. Ministar je bio iznenađen da smo uopšte saznali za slavlje, jer je ono bilo za najbliži krug, ali je pristao da nam otkrije detalje. U šali kaže da su ispravili propust iz mladosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević, ministar prosvete

- Izabrali smo baš dan kad smo se upoznali, pre 40 godina, u Studentskom odmaralištu na Zlatiboru. Pošto smo bili deca koja su odrasla u komunizmu, tada je venčanje bilo isključivo u opštini. Tako smo sada rešili da se zavetujemo i u crkvi - kaže za "Blic" Šarčević.

Pre 40 godina on je napravio prvi potez, ovaj put to je učinila supruga.

- Priznajem, Ljiljana se setila toga. Okupili smo tridesetak prijatelja, bila su i naša deca, ćerka Stanislava od 37 i sin Marko od 33 godine i najdraži gost, unuk Konstantin. Deca su sa oduševljenjem reagovala, ćerka je udata, sin nije oženjen, ali ima devojku, i dali smo mu primer. Inače, imamo dosta u familiji neudatih i neoženjenih, a ja ih nagovaram da požure. Ovo kad čuje ministarka Slavica Đukić-Dejanović, obradovaće se - priča Šarčević kroz smeh.

Otkriva da ni u Vladi niko od kolega ne zna za "ženidbu", a na opasku da smo im uzeli muštuluk, Šarčević nehajno kaže da sad neće moći da živi od šala na svoj račun.

- Ma niko nije provalio, niko nema pojma. Sad kad se bude čulo, neće prestati da mi zvoni telefon... U Vladi mi je Bane Nedimović (ministar poljoprivrede) izuzetno dobar prijatelj, i rekao sam mu da je vredelo ući u Nemanjinu 11 makar zbog njega. Sa svima sam dobar, ali mi niko od njih nije bio kum već je to bio prijatelj sa pecanja. Takav sam i poklon za venčanje dobio - štap za pecanje, pošto sam strastven pecaroš - otkriva Šarčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading