JEVTIĆ: Napad na decu u Starom Gracku opasna provokacija

Autor: Tanjug

Vesti

30.05.2018

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večerašnji incident u Starom Grackom, gde su na seoskom igralištu, lokalni Albanci napali decu mlađeg uzrasta, predstavlja opasnu provokaciju, ocenio je potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajedice i povratak, Dalibor Jevtić.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Dalibor Jevtić

On je naveo da je još gore to što se u opštem metežu koji je nastao tokom pokušaja da se odbrane deca, u naručju majke povređena i šestomesečna beba, saopšteno je iz kabineta ministra Jevtića.

- Ovo je opasna provokacija na koju se mora odmah odgovoriti hapšenjem i određivanjem adekvatne kaznene mere počiniocima, jer su u ovom slučaju poznati policiji. Van svake pameti je provocirati i napadati decu koja ni za šta nisu kriva i koja ničim nisu mogla da isprovociraju ovako nešto - kaže Jevtić.

On je dodao da je nakon informacije šta se zapravo desilo u Starom Gracku odmah kontaktirao nadležne organe i zatražio odgovornost i policajaca koji su se našli na licu mesta i koji nisu adekvatno reagovali, već slučajno ugrozili i bebu koja se našla u naručju majke, upotrebom biber spreja.

- Šikaniranje Srba mora prestati i prosto je nedopustivo ovo što se večeras u selu Staro Gracko dogodilo i ono što se prethodnih dana dešavalo srpskog narodu na Kosovu - od blokiranja Srba da posete svoju svetinju u selu Petrič, do krađa stoke koje su se desile u selima Bosce i Grizime nadomak Kamenice, a koja je porodicama bila jedini izvor prihoda - naveo je Jevtić.

On je dodao da se suživot i međusobno poverenje ne grade na ovaj način. 

- Ako mislite da gradimo zajedničku budućnost, incidenti u kojima su Srbi oštećena strana se moraju svesti na minimum, gotovo na nulu, jer oni ničemu ne vode - zaključio je Jevtić i rekao da će posetiti Staro Gracko kako bi preostalim Srbima pružio podršku da ostanu na svojim i imanjima jer je cilj ovakvih incidetanta upravo njihovo iseljavanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
milana

31.05.2018 06:37

Ne daj Bože da su naši ljudi nekog napali! Pa razapeli bi ih... ovo je strašno!!!

Rade

31.05.2018 06:47

Opasno je to sto siptari svojim provokacijama ugrozavaju bezbednost,sada vec i bezbednost male dece.

Vanja

31.05.2018 06:58

Deca im nisu ništa uradila!

kosta

31.05.2018 07:21

@Vanja - Albancima nista nije sveto...Obraz nema cenu