STEFANOVIĆ I DAČIĆ SAGLASNI: Suprotstaviti se ulasku Kosova u Interpol

Autor: Tanjug

Vesti

31.05.2018

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastali su se danas radi razgovora o nastavku i daljem jačanju zajedničkih napora na planu suprotstavljanja nastojanjima tzv. "Kosova" da postane član Interpola.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Saradnja: Stefanović i Dačić razmenili mišljenja o Kosovu i Interpolu

Na sastanku su, navedeno je u saopštenju, rezimirani do sada postignuti rezultati i dogovoreni dalji koraci i strateški pravci koordiniranog delovanja po ovom pitanju od izuzetne važnosti u kontekstu odbrane interesa Republike Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom. 

Istaknuta je spremnost za nastavak maksimalne mobilizacije raspoloživih kapaciteta sa ciljem suprotstavljanja unilateralnom pokušaju tzv. "Kosova“ da, protivno Povelji Ujedinjenih nacija, rezoluciji Saveta bezbednosti 1244 (1999), kao i statutarnim dokumentima i rezolucijama samog Interpola, ostvari članstvo u ovoj organizaciji. 

Razgovarano je i o korišćenju mehanizama međunarodne policijske saradnje, kao i o angažovanju mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u funkciji prezentovanja stavova Srbije kako bismo uverili što veći broj država da bi eventualno pristupanje tzv. "Kosova“ Interpolu predstavljalo opasan presedan kojim bi bili narušeni, ne samo suverenitet i teritorijalni integritet Srbije kao članice Interpola, već i principi na kojima počiva sam Interpol kao ekspertska međunarodna organizacija. 

Dogovorena je dalja intenzivna koordinacija po ovom pitanju, rečeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Danka

31.05.2018 16:30

Ljudi ne budite smesni KiM da udje u Interpol. Najveci zlocinci protiv Srba, mafijasi i ubice da udju u Interpol!

paramonte

31.05.2018 16:38

Albanci nemaju sta da traze medju civilizovanim ljudima.

Anamarija

31.05.2018 16:38

Srbija treba da ulozi strasne napore i da ne dozvoli ulazak Kosova u medjunarodne tokove.

jana

31.05.2018 16:41

Kosovo ne treba da postane clanica Interpola, Srbija treba da se suprotstavi!