VUČIĆ: Srbija će uvek poštovati DEJTONSKI SPORAZUM

Autor:

Vesti

06.06.2018

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić i Mladen Ivanić o saradnji

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Vučić je naglasio da će Srbija uvek poštovati Dejtonski mirovni sporazum i zajednički izraženu volju sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini - Srba, Bošnjaka i Hrvata.

On je naglasio da je Srbija opredeljena za unapređenje odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, kako političkih, tako i ekonomskih.

- Dobrosusedski odnosi su od vitalnog značaja i za srpski narod u Republici Srpskoj i BiH, kao i za Bošnjake i Hrvate u BiH, ali i za mir i stabilnost u regionu - rekao je predsednik Srbije.

Dvojica sagovornika su razmotrili moguće zajedničke ekonomske projekte i druge vidove saradnje Srbije i BiH, navodi se u saopštenju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ivanić: I Srbiji i BiH u interesu da se odnosi poboljšaju

Srpski član Predsedništva BiH izjavio je da je i Srbiji i BiH u interesu da se odnosi poboljšaju jer "jedna drugoj postaju najznačajniji ekonomski partneri".

Ivanić je novinarima posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da je sa njim imao "redovni sastanak" i da su, pored ostalog, razgovarali o stanju u BiH i rešenju problema sa izbornim zakonom u toj zemlji, kao i o Srbiji i o situaciji sa Kosovom i Metohijom.

- BiH i Srbija postaju jedna drugoj najznačajniji ekonomski partneri. Svima je u interesu da se odnosi poboljšaju - rekao je Ivanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Sandra

06.06.2018 11:37

Srbija je uvek postovala sve sporazume.

Jana

06.06.2018 11:40

Nama je BiH veoma vazna, kao i saradnja sa njima a svim nivoima cemu mi i tezimo i na cemu svakodnevno radimo. Znamo da ce nasa saradnja biti sve bolja.

Predrag

06.06.2018 11:43

Srbija je spremna za jos bolju saradnju sa BiH.

Čarna

06.06.2018 11:47

Srbija zna da poštuje i traži rešenje na bazi dijaloga.