GODIŠNJICA OLUJE: Plenković odgovorio Vučiću!

Autor: Tanjug

Vesti

05.08.2018

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas, povodom prisustva predsednika SNV Milorada Pupovca na obeležavanju Dana sećanja u Bačkoj Palanci, da je važan stav hrvatske vlade.

RepublikaFoto: Tanjug
Andrej Plenković

- Pupovac je dobio poziv, otišao je … Važan je stav hrvatske vlade i tu smo svi jedinstveni - rekao je Plenković za N1 u Hrvatskoj. 

Upitan de komentariše poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako se navodi, Hrvatsku uporedio sa Hitlerovom Nemačkom, Plenković je uglavnom ponovio ono što je rekao I u svom prethodnom obraćanju na svečanosti u Kninu kojom Hrvatska slavi dan kada je izvedena operacija Oluja.

Oluja je, kaže, posledica "velikosrpske politike slobodana Miloševića", tom akcijom je rat završen i to je, prema Plenkoviću, dovelo do mirne reaintegracije hrvatskih teritorija. 

Ocenio je da Hrvatska dostojanstveno obeležava Dan pobede, porukama zajedništva, porukama smbolike, kao I porukama jačanja Hrvatske kao kredibilne vojne sile, koja je članica NATO i EU. 

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

- Naša poruka je da treba težiti istini, saradnji, dobrosusedstvu i pomirenju. Hrvatska štiti prava srpske manjine u Hrvatskoj - rekao je Plenković I dodao da Hrvatska želi rešenje svih spornih pitanja sa Srbijom. 

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović nije danas u Kninu želela da komentariše poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom obeležavanja Dana sećanja u Bačkoj Palanci. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Maja

05.08.2018 11:50

Sve suprotno, kako štitite prava Srba, tako što u 21. veku nemaju pravo ni na svoje pismo. Šta slavite, to što ste nas ubijali i proterivali sa svojih ognjišta. i Strašno je što ste kao takvi, član EU!

Mašnica

05.08.2018 11:54

Sramota je što oni proslavljaju jedan ovako tužan dan.

paramonte

05.08.2018 11:56

Hrvati nisu ni malo promenili odnos prema srbima,pravi su fasisti.

milena

05.08.2018 12:05

Kako da ne , Hrvatska stiti prava Srba , neke porodice nemaju struju, zive u nehumanim uslovima, a Plenkovic prica o zajednistvu i jacanju odnosa.