Mladen Šarčević 12 dana ćuti na naša pitanja: MINISTRU PINOKIJU MACA POJELA JEZIK

Autor: M. L. - J. D. J

Vesti

21.08.2018

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladen Šarčević već 12 dana ne odgovara na apel našeg lista da konačno potkrepi svoje optužbe protiv Srpskog telegrafa, u kojima nas je klevetao da smo objavljivali plaćene tekstove o radu Beogradske poslovne škole (BPŠ). Iako je pre samo dva dana, gostujući na TV Hepi, najavio da će dokaze o plaćenim tekstovima objaviti na sajtu ministarstva, to nije uradio.

RepublikaFoto: Fotomontaža/Srpski telegraf
Ministre, gde su dokazi? Mladen Šarčević

Smatramo da javnost ima pravo na istinu, zato ponovo apelujemo na ministra da konačno izađe s dokazima ili da podnese ostavku na mesto koje, po svim parametrima, ne zaslužuje. Inače, Srpski telegraf je postao trn u oku Šarčeviću kada smo obelodanili da je protivzakonito osnovao Akademiju poslovnih strukovnih studija spajanjem BPŠ i Visoke poslovne škole u Blacu.

Nameštao i tender

Mladen Šarčević upleten je u još jednu aferu. Naime, Ministarstvo prosvete dodelilo je posao uvođenja elektronskih dnevnika hrvatskoj kompaniji "Tesla", sa kojom je ministar Šarčević tesno sarađivao i pre nego što je došao na tu funkciju. Kako je objavila istraživačka mreža KRIK, uslovi tendera vrednog čak 1,6 miliona evra bili su namešteni tako da ih je ispunjavala samo firma Šarčevićevog prijatelja Hrvata Andreja Bezjaka. Zato i ne čudi da je na tender, na kraju, i stigla samo jedna ponuda - ona od konzorcijuma u kojem je, gle čuda, bila firma "Tesla".

Tim postupkom su obe škole prestale da postoje, a ministar je napravio opštu papazjaniju. Akademija nema akreditaciju, a to znači i da kao visokoškolska ustanova ne može da dobiju dozvolu za rad niti da izdaje javna dokumenta, odnosno diplome.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Beogradska poslovna škola

Ministra je iznerviralo i to što smo raskrinkali da se medijska hajka protiv rukovodstva BPŠ vodi iz osvete zbog toga što je direktor stopirao korupciju i mutne radnje, obelodanili smo i da je po preporuci Šarčevića nezakonito postavljen direktor nove ustanove, javno smo mu na konferenciji za novinare postavili pitanja na koja nije imao odgovor, a preko našeg lista studenti BPŠ (Studentski parlament) pod imenom i prezimenom su se usprotivili Šarčevićevim odlukama. Zbog svega toga smo i kabinetu premijerke Ane Brnabić poslali pitanja da li će smeniti ministra zbog klevetanja i izmišljenih navoda o našem listu. 

Pitanja na koja ministar ne odgovara

1. Rekli ste da ćete obavestiti javnost o tome koliko je Srpskom telegrafu plaćeno za pisanje o BPŠ. Kada ćete to učiniti?
2. Zbog čega to odmah ne uradite?
3. Jeste li spremni da podnesete ostavku ako nemate dokaze za svoje neistinite tvrdnje?
4. Da li je tačno da ste pritiskali finansijsku službu BPŠ da vam dostavi navodna dokumenta o uplatama na račun Srpskog telegrafa, što oni nisu mogli da učine jer takvi papiri ne postoje?
5. Naveli ste da ćete na sajtu ministarstva objaviti koje su novine plaćane, koliko i kad da pišu o BPŠ. Kada ćete to uraditi i zašto to niste uradili do sada?
6. Kao dokaze o lošem radu BPŠ naveli ste pozajmice koje je škola davala propalim preduzećima. Da li znate da su to pozajmice koje je dao prethodni direktor BPŠ Ilija Samardžić i da su to isti navodi koje je objavio Srpski telegraf, koji napadate?

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
života

22.08.2018 08:13

Ovaj nazovi "ministar" je izgleda i veliki prevarant, koji fotelju zloupotrebljava za lično bogaćenje i obračun sa onima koji mu u tome smetaju, klasična pljačka zamaskirana "brigom" za javni interes. Sramota za Vladu, premijer treba da reaguje ako nije saučesnik koji pokriva kriminal.