UZ ĐUROVIĆA 1.000 STUDENATA: AKADEMCI POSLOVNE ŠKOLE BRANE DIREKTORA OD IZMIŠLJOTINA

Autor: M. L. - D. S.

Vesti

30.07.2018

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti Beogradske poslovne škole (BPŠ) ogorčeni su zbog prljave hajke koja se vodi protiv direktora Đure Đurovića. Naročito ih, kako poručuju, brine da li će ta haranga uticati na prestižne svetske stipendije koje su dobili, između ostalog, i ličnim zalaganjem Đurovića.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Beogradska poslovna škola u žiži javnosti

O svemu tome za Srpski telegraf priča Verica Dimitrijević, predsednica Studentskog parlamenta BPŠ, koji predstavlja više od 1.000 akademaca ove obrazovne ustanove.

S kim je uspostavljena saradnja

1. Akademija za nacionalnu bezbednost "Danijel Morgan" (Vašington)

2. Univerzitet "Sofija Antipolis" (Nica)
3. Državni univerzitet za korporativne studije (Štutgart)
4. Istočnokineski univerzitet (Šangaj)
RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Direktor Poslovne škole u Beogradu Đuro Đurović

PRLJAVA OSVETA

Među stipendijama koje su studenti BPŠ dobili je i deset onih koje dodeljuje Akademija za nacionalnu bezbednost iz Vašingtona, ukupno vrednih čak 600.000 dolara. Njih bi studenti BPŠ trebalo da počnu da koriste od septembra, a inače ih je veoma teško dobiti.

Besomučna hajka iza koje stoji staro rukovodstvo ugrozila stipendije za prestižne univerzitete u SAD, Francuskoj, Nemačkoj..

 

Međutim, otkako su se ova ustanova i direktor Đurović suočili sa gomilom najgorih laži i izmišljotina, sve zbog osvete starog rukovodstva i njihove namere da školu pošto-poto otmu, studenti su u strahu.

- Slušajući šta se dešava i kako se o našoj školi piše u pojedinim medijima, mi smo zgroženi i hoćemo da poručimo da kao studenti stojimo iza direktora i pružamo mu punu podršku. Đurović nam je omogućio veliki broj studentskih putovanja, na kojima učestvujemo u naučnim i sportskim takmičenjima i osvajamo veliki broj nagrada. Osnovao je dva nova smera u školi i master studije, koje nam obezbeđuju nastavak školovanja i usavršavanje za određene oblasti. Informatički smer je, primera radi, jedan od vodećih i cenjenijih u zemlji - objašnjava za Srpski telegraf Verica Dimitrijević, predsednica Studentskog parlamenta.

Amerikanci daju 600.000$ za deset naših akademaca

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Direktor BPŠ Đuro Đurović za naš list naglašava da su mu studenti na prvom mestu i da će se svim silama boriti da sačuva njihove stipendije:

- Razvijanje međunarodne saradnje jedan je od prioriteta škole. Tim povodom održao sam predavanje u Vašingtonu na Akademiji za nacionalnu bezbednost "Danijel Morgan", koje je objavljeno na svim društvenim mrežama, a na Fejsbuk stranici škole ga je pogledalo više od 200.000 ljudi. Dekan akademije predložio je da potpišemo sporazum za stipendiranje 10 naših studenata mastera. Cena po godini je 30.000 dolara, a za 10 studenata to je ukupno 600.000 dolara za dve godine. Pored toga, studenti bi imali smeštaj i hranu.

Đurović dodaje da je saradnja dogovorena i sa Univerzitetom "Sofija Antipolis" u Nici i da je već za septembar predviđena prva generacija studenata koja bi otišla tamo, kao i prva generacija njihovih akademaca koji bi se školovali u Beogradu. Isto je, samo za narednu školsku godinu, dogovoreno i sa Državnim univerzitetom za korporativne studije iz Štutgarta.

- Takođe, Istočnokineski univerzitet iz Šangaja ponudio je tri stipendije, ali se još niko od studenata nije prijavio - kaže direktor BPŠ.

SVI SU ZBUNJENI

Dodaje i da je u godinama kada ima najmanje svršenih srednjoškolaca, a nikad više fakulteta, BPŠ uspeo da zadrži broj upisanih studenata. To potvrđuje da je direktor Đurović podigao kvalitet škole i pobedio konkurenciju.

- Zbunjeni smo, ne znamo zašto nas tako odjednom napadaju. U čemu je problem kad je u školi sve odlično i kada su studenti zadovoljni? Posebno smo zabrinuti jer u septembru treba da dobijemo stipendije za akademiju u Vašingtonu i univerzitet u Nici - zabrinuto ističe naša sagovornica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dunja

31.07.2018 12:52

A na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu organizuju nastavu na neakreditovanim master studijama.

Horus

31.07.2018 14:21

Jadni ste.