DOBRA SARADNJA POLICIJA DVE ZEMLJE: Stefanović se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore

Autor: Republika

Vesti

20.09.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludinom Nuhodžićem o dobroj saradnji između policija dveju zemalja, koja je poslednjih meseci krunisana dobrim operativnim aktivnostima zajedničkih timova.

RepublikaFoto: Promo foto

- Osim akcija koje se sprovode na teritoriji naše dve zemlje, uspeli smo i da zahvaljujući dobrim operativnim saznanjima i međunarodnoj saradnji sa kolegama iz drugih država stanemo na put ozbiljnim organizovanim kriminalnim grupama - rekao je Stefanović.

On je istakao da kriminalističke policije dveju zemalja imaju svakodnevnu operativnu saradnju.

- Borbom protiv kriminala, saradnjom u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, ali i boljim osposobljavanjem graničnih prelaza i unapređenjem usluga koje pružamo građanima moramo pokazati da smo dostojni poverenja građana i Srbije i Crne Gore - rekao je Stefanović.

RepublikaFoto: Promo foto

Ministar Nuhodžić takođe je istakao da je dobra i kvalitetna saradnja ministarstava dveju zemalja u borbi protiv organizovanog kriminala rezultirala hapšenjima osumnjičenih na teritoriji obe države. 

- Sve ove akcije šalju jasnu poruku kriminalcima da neće biti bezbedni i mirni nigde i da će ih pravda dostići. Dobra i kvalitetna saradnja svakako je preduslov da policije budu korak ispred kriminalaca. Složili smo se da institucije i Srbije i Crne Gore imaju snage, kapaciteta i da su odlučne da dobiju bitku sa organizovanim kriminalom - rekao je Nuhodžić.

RepublikaFoto: Promo foto

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading