RADIKALI NAPUSTILI SEDNICU SKUPŠTINE: Raspravu nazvali običnom farsom, a ovo im najviše smeta

Autor: Republika

Vesti

27.09.2018

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanička grupa Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije napustila je danas sednicu, navodeći da se ona pretvorila u "farsu“ i "lakrdiju“ u kojoj opoziocionim poslanicima nije omogućeno da postavljaju pitanja ministrima.

RepublikaFoto: Tanjug
Vojislav Šešelj

Kako je na konferenciji za novinare rekao potpredsednik SRS Aleksandar Šešelj, poslanička grupa radikala, iako druga po snazi u Skupštini Srbije, za dve godine mandata aktuelnog saziva nijednom nije stigla da postavi pitanja ministrima zbog prakse u kojoj se prednost daje manjim poslaničkim klubovima.

- Na delu je grubo kršenje načela podele vlasti i skupštinskog poslovnika. Parlament treba da bude nadređen vladi, a pod vlašću Srpske napredne stranke danas imamo potpuno drugačiju situaciju - kaže on.

Šešelj je ocenio da se današnja sednica pretvorila u „farsu“ jer se pri postavljanju poslaničkih pitanja ide od manjih ka većim poslaničkim grupama vladajuće koalicije, koje, kako je naveo, „imaju samo hvalospeve za rad vlade, ministri nisu ograničeni u svojim odgovorima, a opozicija nema načina da postavi pitanja“.


- U toj lakrdiji mi nećemo učestvovati - kazao je Šešelj.

Po njegovim rečima, poslanici su danas ostali uskraćeni za objašnjenje ministara šta znači razgraničenje u pregovorima sa Prištinom i zašto se sve više u kontekstu tog dijaloga pominju i tri opštine sa juga centralne Srbije: Preševo, Bujanovac i Medveđa.


- Uskraćeni smo da čujemo kako predsednik i Vlada Srbije pregovaraju o Kosovu i Metohiji, o tome Skupština Srbije i javnost ništa ne znaju, ali su zato obavešteni Toni Bler i Džordž Soroš. Uskraćeni smo i za odgovor na pitanje o dolasku Fronteksa u Srbiju, to je pitanje suvereniteta jer je Vlada Srbije dozvolila da stranci upravljaju našim granicama - kazao je Šešelj, navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading