ZORANA: Nećemo dozvoliti da građani budu taoci protivnika razvoja

Autor: Tanjug

Vesti

09.10.2018

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da rezultati Vlade govore da se Srbija ubrzano razvija, bez obzira na stalne napade opozicije kojima smeta svaki pokušaj modernizacije i razvoja.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Srbija je danas zemlja koja je poštovana u svetu, koja ima uređene javne finansije i jednu od najvećih stopa privrednog rasta u Evropi i zato nećemo dozvoliti da građani ponovo budu taoci onih koji su protiv svakog razvoja - rekla je Mihajlovićeva.

Kako je dodala, kada MMF pohvali Srbiju za uređene javne finansije i sprovođenje reformi, onda ne valja MMF, kad se predloži izgradnja novih auto-puteva, opozicija je prva da bude protiv, a dok su bili na vlasti nisu mogli da završe ni Koridor 10.

Prema njenim rečima, isto je i na lokalnom nivou, kad se uređuje savsko priobalje, kad se izmešta železnički saobraćaj, kad se realizuju projekti koji omogućavaju brži razvoj Beograda, kao što su Beograd na vodi ili gondola - onda ni to nije dobro.

Ona ističe da su Srbija i njeni građani do 2012. bili taoci onih kojima je lični interes bio na prvom mestu i koji žele da je vrate u to vreme, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

- Danas su ti isti ljudi protiv svakog razvoja, samo zato što u tome ne mogu da pronađu svoj lični interes - ističe ona..

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Ðilas optužio je pre nekoliko dana šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsa Rufa da namerno ignoriše činjenice kako bi hvalio ekonomske mere Vlade Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading