Premijerka kritikovala izjavu Skota o Kosovu: "Naglavačke bi leteo iz vlade!"

Autor: Tanjug

Vesti

16.10.2018

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić smatra da je ministar Aleksandar Vulin adekvatno reagovao na izjavu ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota da je Kosovo "nezavisna država" i dodala da je ta izjava skandalozna i neprimerena.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- To je neprimereno, ne samo u diplomatiji, već predstavlja i nepoštovanje domaćina, budući da je data u zgradi Vlade Srbije - rekla je Brnabić novinarima nakon obilaska fabrike "Filip Moris" u Nišu. 

Premijerka je navela da je ambasador SAD bio sa njom na sastancima i da zna "da ako neko nazove Kosovo državom ti sastanci se prekidaju i taj neko napušta vladu". 


- Da nakon toga dođe i to izjavi, to je krajnje neprimereno - navela je premijerka. 

 

 


Ona je ponovila da ne treba da se dovodi u pitanje reakcija ministra Vulina, već sama izjava Kajla Skota.

Ministar odbrane Aleksadar Vulin juče je, povodom izjave američkog ambasadora da je Kosovo "nezavisna država", rekao da je Kajl Skot, "zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo". 

 

 

Foto: Tanjug
Kajl Skot

- Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa - rekao je Vulin. 

Skot je ranije na potpisivanju memoranduma o saradnji za projekat izgradnje Moravskog koridora, izjavio da "kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Mina84

16.10.2018 12:07

Nazalost ovo nije prvi put da Skot ovako govori.

rasa

16.10.2018 12:08

On nema pravo kao ambasador da tako nesto komentarise.

ss

16.10.2018 16:52

@rasa - Nazalost ima pravo posto njegova vlada priznaje Kosovo kao nezavisno

Raca

16.10.2018 12:09

Stvarno sramota za američkog ambasadora.